Ankara’da terör saldırısı: 28 şehit, 61 yaralı

Ankara’da terör saldırısı: 28 şehit, 61 yaralı

Başkent Ankara'da Genelkurmay kavşağına 300 metre mesafede askeri araca saldırı! Saldırıda 28 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Terör kanlı yüzünü bu kez Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanlarının bulunduğu, TBMM, Başbakanlık Merkez bina ve İçişleri Bakanlığı’na 200 metre uzaklıkta gösterdi. Askeri personeli taşıyan servis araçları kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla aralarına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlamayla birlikte araçlar alevler içinde kaldı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ankara'da güvenliğin en üst düzeyde olduğu noktada askeri servis aracına bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saat 21.00’de yaptığı açıklamada, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını söyledi. 

İstihbarat birimleri saldırı ile ilgili olarak terör örgütü PKK üzerinde duruyor. Saldırıdan yaklaşık bir hafta önce Ankara ve İstanbul’da emniyet birimleri bombalı araç saldırısına karşı uyarılmıştı. 

GÜVENLİĞİN KALBİ
Terör kanlı yüzünü bu sefer, Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanların bulunduğu, Başbakanlık Merkez bina, TBMM ve İçişleri Bakanlığı’na ise 200 metre uzaklıkta gösterdi. Yüksek güvenlik nedeniyle “hassas bölge” olarak bilinen yerde, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta saat 18.31’de şidddetli patlama oldu. Askeri servis araçlarının kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla askeri servis araçlarının arasına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlama sesi başkentin pekçok semtinden duyulurken, alev topu ve yükselen dumanlar da aynı şekilde uzak mesafelerden görüldü. Patlama yerinin, muvazzaf subaylarının yanı sıra emekli üst düzey komutanların da bulunduğu ve “General lojmanları” olarak bilinen bölümde olması dikkat çekti.

İŞTE PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ BÖLGE

manset-67015.jpg

TBMM, İçişleri Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da, yine patlama yerine çok yakın yerler. Yaşanan patlama sonrası Ankara Emniyet Müdürü olay yerine geldi.

PATLAMA “MERASİM SOKAK”TA
Patlama, İnönü bulvarı’nı, Eskişehir Yolu’na bağlayan Merasim sokak’ta meydana geldi.

ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ
Patlamanın etkisiyle içerisinde askeri personelin bulunduğu 2 araç tamamen yanarak hurdaya dönerken, diğer 3 servis aracında da büyük hasar meydana geldi. Bomba yüklü binek otomobil ise hurda yığınına döndü. Polis çevredeki güvenlik kameralarından olayda kullanılan aracın plakasını belirledi. Polisin aracın sahibine ilişkin bilgileri tespit ettiği öğrenildi. Patlamanın duyulmasından hemen sonra olay yerine yüzlerce ambulans, itfaiye aracı sevk edildi. İstihbarat, terör, asayiş, çevvik kuvvet polisleri de olay yerine geçti. Eskişehir yolu, gidiş-dönüş ulaşıma kapatıldı. Merasim Sokak ve çevresinde ileşim araçları kontrollü olarak devre dışı bırakıldı.

SERVİS SAATİNE AYARLI
Saldırının planlı olduğu ve askeri servis araçlarının hareket etmeye hazırlandığı sırada yapıldığı belirlendi. Saldırganların patlamadan önce servis araçlarının güzergahları ve hareket saatleri konusunda keşif yaptığı anlaşıldı. Bölgede ikinci bir saldırı olabileceği ihtimaline karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. İçişleri Bakanlığı’nın önüne konulan şüpheli paket, bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı.

YARALILAR İÇİNDE ASKERLER DE VAR, SİVİLLER DE
Güven Hastanesi’ne de yaralılar taşındı. Güven Hastanesi’ne götürülen yaklaşık 10 yaralının dördünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar arasında askeri personelin dışında sivillerin de olduğu belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU MYK’YI ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bu ülke bu acıları haketmiyor. Ankara’daki hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da yaşanan bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, yazılı olarak yaptığı açıklamada, terör saldırısını lanetlediğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Ankara’da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik, bu akşam saatlerinde gerçekleyen terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçler, milletimizin dayanışma ve birlik duygusunu aşamayacak; Türkiye Cumhuriyetimiz ve tüm vatandaşlarımız, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracaktır. Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’nın merkezinde gerçekleşen terör saldırısının, tüm detaylarıyla aydınlatılması konusunda, kurumlarımızın üstlerine düşen görevi titizlikle yerine getireceklerine duyduğum inancı vurguluyor, bu alçak saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum”

DEMİRTAŞ: SALDIRIYI KINIYORUM
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: “Ankara’daki acımasız saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler