Arızalı pompa sıfır okulda eğitimi kilitledi!

Arızalı pompa sıfır okulda eğitimi kilitledi!

Kurşunlu TOKİ konutlarındaki ilköğretim okulu bir aydır arızalı pompa yüzünden eğitime kapalı tutuluyor...

Kurşunlu TOKİ konutları içerisinde yapılan ve ilk kez bu yıl öğretime açılması planlanan 16 derslikli Şehit Ekrem Aygen İlköğretim Okulu, bozuk bir pompa nedeniyle bir aydır öğretime kapalı tutuluyor.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre ilk etapta öğrenci azlığı nedeniyle bu yıl öğrenime açılmayacağı açıklanan ancak daha sonra yeterli öğrenci sayısına ulaşılan TOKİ konutları içerisindeki Şehit Ekrem Aygen İlköğretim okulu bu kez de “bozuk pompa”ya takıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden eğitime açılması için verilen talimata karşın, halen kapılarını kapalı tutan TOKİ konutları içerisindeki ilköğretim okulunda eğitim verilememesinin nedeni anlaşıldı: Bozuk su pompası!

130 ÖĞRENCİ KAPIDA BEKLİYOR

Yeni okul içerisindeki tesisata su basan pompanın arızalı olması nedeniyle okul içerisindeki su dağılımının sağlanamayışı eğitimin önündeki en büyük engel.

Yaklaşık 130 öğrencinin eğitim göreceği Şehit Ekrem Aygen İlköğretim Okulunda, arızalı su pompası nedeniyle eğitim verilememesi başta öğrenciler olmak üzere öğrenci velilerini de büyük sıkıntıya sokmakta.

Sözcü18 Haber Merkezine duygu ve düşüncelerini aktaran bazı öğrenci velileri “Sıfır ve devasa bir okula sahip olmamıza karşın, iç tesisata su basan bir pompanın arızalı olması nedeniyle okulda eğitim verilmemesi çok tuhaf. Başta sayın Valimiz olmak üzere etkili ve yetkilileri sorunun çözümü için göreve davet ediyoruz” dediler.

Öte yandan okulun bulunduğu bögeye yani TOKİ konutlarına Kurşunlu Belediyesinden kaynaklanan yetersizliklerden dolayı su naklinde sorunlar yaşandığı da öğrenildi.

KURUCU MÜDÜR ATANDI

Sözcü18 Haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre TOKİ konutları içerisinde hizmete girecek olan Şehit Ekrem Aygen İlköğretim Okuluna kurucu müdür atandı. Öğretmenevi Müdürü olarak görev yapan Halil Karasakal'ın yeni okula geçici müdür olarak ataması geçekleştirildi. Okulun malzeme ihtiyaçlarının büyük bölümü karşılanırken diğer bölümünün de DMO’nden talep edildiği öğrenildi.

kursunlu-il-milli-egitim-mudur-resim-07.jpg

SALİH AKA: HER İKİ OKUL DA ÖĞRETİME AÇILACAK

Kurşunlu’da eğitim camiasında yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak kendisine ulaştığımız İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Salih Aka “Haberi nereden aldığınız bilmiyorum ama bahsettiğiniz sıkıntıları yaşıyoruz. Ancak yaptığımız çalışmalarla özellikle TOKİ Konutları içerisindeki okulumuzda eğitim-öğretim önümüzdeki hafta başlayacak” dedi.

Refik Saydam İlköğretim Okulu ile ilgili olarak da Müdür Vekili Salih Aka “Orada da çalışmalar tamamlandı. Geçici kabulü bekliyoruz. Bayram öncesi bu okulumuz da eğitim-öğretime açılacak” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler