Artı 1 TVde Gezi depremi!

Artı 1 TV'de Gezi depremi!

Usta gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar, Artı 1 televizyonundan ayrıldı.

Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, bir süredir ana haber bülteninde yorumcu olarak görev yaptığı Artı 1 televizyonundan ayrılma nedeni olarak, televizyonun meslek ilkelerine uymamasını gösterdi.
 
Usta gazeteci, “evrensel mesleki etik ilkelerine uymayan yönetimle yollarımızı ayırdık” dedi.
 
ARTI 1′DE İSTİFA DEPREMİ!
Yayın hayatına henüz yeni başlayan Artı 1 televizyonundaki şok istifalar Uğur Dündar’la sınırlı kalmadı. Haluk Şahin, Özlem Gürses, Uğur Tütçüoğlu ve daha bir çok isim de istifa edenler arasında yer aldı.
 
Banu Güven ve Ece Temelkuran da gitti 
Artı 1'de sansür depremi devam ediyor. Kanalın tepe ismi Mustafa Hoş'tan sonra iki önemli ekran yüzü de istifa etti. Hoş,Twitter'dan yaptığı açıklamada kanal patronajının Gezi olayları nedeniyle sansür dayatmasında bulunduğunu iddia etmişti.
 
Hoş'un istifasından sonra muhalif kimlikleriyle bilinen Banu Güven ve Ece Temelkuran da kanaldan ayrıldıklarını açıkladı.
 
İki gazeteci ayrılık haberini twitter'dan böyle duyurdu:
 
BanuGuven ?@banuguven
Artı 1 de buraya kadarmış. Bu sahiplikle devam etmek mümkün değil. Çok neden var, emin olun. Yayınlarda emeği geçen herkese teşekkürler.
 
Ece Temelkuran ?@ETemelkuran
Kanal +1 biter... Bu maceranın sonu. Yakında başka bir macerada buluşacağız.
 
İSTİFALARIN NEDENİ GEZİ Mİ?
Öte yandan, kanalın Haber Yayın Yönetmeni Mustafa Hoş ise olan biteni Twitter’dan anlattı. Hoş, twitter hesabında şunları yazdı:
 
HOŞ’UN TWITTER AÇIKLAMALARI
herkes soruyor +1 de ne oluyor? olan biteni butun acikligiyla yaziyorum.15 gundur gitmiyorum.cunku haberlere mudahale edilmeye kalkisildi. 15 gun bekledim.mudahale edenler aklini basina alir hatalarini anlar diye.ancak gelinen durumda mudahale etmek normalmis gibi davraniliyor. medyada ya yandas olacaksin ya da dusmanlik saflasmasi var. kendi adıma iki kutupta olmak yerine +1′i habercilik çizgisinde tutmaya çalıştım. +1′e başlarken tek şartım oldu. haberlere karışılmayacak. bu söz verilince tamam dedim. para bile konuşmadım. 2 ay boyunca bir kuruş da almadım.
 
ntv’den ‘başsavcıya abluka’ya müdahale edildiği için ayrıldım. 4 yıl çalışmadım. çünkü iş aramıyordum mesleğimi arıyordum. hala aynı yerdeyim gezi olayları başladığında patronajin tavrı değişmeye başladı. yayın yıkma kabul edilmedi. ana haber’de gerçek ne ise aktardık. olaylar büyüyünce bir kac kez yayın yıkmaya ikna ettik. o yayınlar oyle oldu.kutuplasma safinda olmak yerine haber tarafında durma refleksiydi.
 
+1′in patronu görünen altan erturk ile 19 haziranda başbaşa görüştüm. gezi haberlerinden rahatsız olduğunu söyledi. yanlış yaptığını söyledim. bana otosansür uygulamam istenince bunun ayıp olduğunu ve asla yapmayacağımı söyleyerek odadan çıktım. Uğur Dündar’a durumu söyledim.
 
UĞUR DÜNDAR DA KONUŞTU
Usta gazeteci Uğur Dündar Artı 1 TV'den ayrılma sebeplerini canlı yayında anlattı
 
Artı 1 TV'den ayrılan Uğur Dündar Halk TV'ye yaptığı telefon bağlantısıyla kanaldan ayrılmasının arkasındaki nedenleri anlattı. Uğur Dündar: "Burada doğru bir iş yapamayacağımızı anladık ayrıldık. Ayrıca bize verilen sözlerin tutulması nedeniyle zaten iplerimizi koparmıştık." dedi. 
 
Tuncay Mollaveisoğlu'nun onur kırıcı 2 satır yazıyla görevden alıması üzerine ekip olarak kanaldan ayrılma kararı verdiklerini söyleyen Uğur Dündar, editöryal bağımsızlıklarına müdahaleyi kabul etmediklerini açıkladı. 
 
Dündar bundan sonra ne olacak? sorusuna ise "Sözcü'de bize hiç bir müdahale yok. Editörümüze gönderdiğimiz yazılardaki tekrarlar dahi silinmiyor. Toplum bize sahip çıkarsa işimizi yapacağız. Ben sürekli ölüm tehditleri alıyorum. Biz kendimizi topluma adadığımız için ayakta kalırız. Ama Artı 1'in patronlarını kimse hatırlamaz." yanıtını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler