Askerli-polisli kumar çetesi

Askerli-polisli kumar çetesi

Operasyonda gözaltına alınan 45 kişi arasında 15 polis ve 3 subay da bulunuyor.

İstanbul’un 18 ilçesinde ev kumarhaneleri işleten çete çökertildi. Operasyonda gözaltına alınan 45 kişi arasında 15 polis ve 3 subay da bulunuyor.

İstanbul’da kurdukları ev kumarhaneleri, asker ve polise rüşvet vererek işleten, kumar borcu olanları da tehdit ederek zorla tahsilat yapan çete yakalandı. Gözaltına alınan 45 kişinin arasında 15 polis ve 3 subayın da bulunduğu öğrenildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir yıl önce bazı iş adamlarından “Borcumuz nedeniyle tehdit ediliyoruz” şeklinde şikayetler aldı. Yapılan araştırmada, bu borçların kumardan olduğu belirlendi. Yapılan çalışmalarda Bahçelievler, Beykoz ve Tuzla’da bazı ev ve villaların kumarhaneye çevrildiği saptandı.

İş adamlarına borç dayağı

İddiaya göre İran asıllı Mahmut İbrahimiye isimli elebaşı, ortakları ile kumar evlerinde iş adamlarına kumar oynatmaya başladı. Burada kumar oynamaya gelen iş adamları borçlandırıldı. Bu borçları ise çetenin 10 kişilik tahsilat grubu takip etmeye başladı. Borcu olan kişiler bu tahsilatçılar tarafından tehdit ve darp edildi.

10 bin dolar rüşvet

Polisin teknik takibi sürerken, bazı kamu görevlilerinin de çeteyle ilişkili oldukları ortaya çıktı. İddiaya göre çete üyeleri, kumar evlerinin olduğu ilçelerde görev yapan bazı polisleri rüşvete bağladı. Bu sayede polis baskınlarından haberdar oldu. Kumar evlerinde gecenin geç saatlerinde çıkan gürültülerden rahatsız olan vatandaşlar 155 polis ihbar hattını arayarak bu durumu polise bildirdi.

Burada devreye çetenin irtibatlı olduğu polisler girdi. Vatandaşın ihbarı üzerine kumar evlerini denetlemeye gelen polisler amirlerine “Belirlenen adrese geldik. Herhangi bir olumsuzluk yok” şeklinde bilgi vererek her seferinde olay yerinden işlem yapmadan ayrıldı. Bazı vatandaşların “Burada kumar oynanıyor” şeklindeki ihbarında ise polisler “Vatandaşın bildirdiği adrese geldik. Burada kumar oynandığı şeklinde bir tespit yok” diye bilgi verip olay yerinden ayrıldı. Çetenin bu şekilde kendilerine yardım eden 15 polise ayda 10 bin dolar rüşvet verdiği iddia edildi.

Bir yarbay, iki binbaşı

Organize polisinin yaptığı araştırmada, çete ile irtibatı olan askerler de belirlendi. Jandarma olarak görev yapan bir yarbay ve iki binbaşının kendi sorumluluk bölgelerinde olan kumar villalarına rüşvet karşılığı izin verdiği ve baskınları daha önceden bildirdiği ileri sürüldü. 18 ilçede düzenlenen, 3 subay ve 15 polisin de aralarında bulunduğu, 45 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 250 bin dolar nakit para, 5 ruhsatsız tabanca, 1 el bombası ele geçirildi. Yetkililer gözaltı sayısının artabileceğini belirtti. Kumar oynayan kişiler arasında ünlü isimlerin de olduğu, konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde bu kişilerin bilgisine başvurulacağı öğrenildi.

Elebaşısı İranlı

Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı operasyonlarda kumar çetesinin elebaşısı İranlı Mahmut İbrahimiye ve 44 kişi yakalandı.

kaynak: gazetevatan.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler