Bakan Gülerden bu fotoğrafa tepki!

Bakan Güler'den bu fotoğrafa tepki!

Van'da konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gülsuyu'nda öldürülen gencin cenaze töreni sırasında silahlı kişilerin ortaya çıkmasına sert tepki gösterdi.

Van'da konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gülsuyu'nda öldürülen gencin cenaze töreni sırasında silahlı kişilerin ortaya çıkmasına sert tepki gösterdi. Güler 'Örgüt ölen gencin ailesini baskı altına aldı. O eli silahlı kişiler için gereken yapılacaktır. Şehir eşkiyalarına izin verilmeyecektir' dedi. Güler, gazeteci İsmail Saymaz'a gönderdiği mail nedeniyle Eskişehir Valisi hakkında gerekli işlemin yapılması için görevlendirme yaptıklarını belirtti. Bakanın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:
 
'Gülsuyu'ndaki olayın hemen akabinde 22 kişi gözaltına alındı. Olayda kullanılan suç aletlerin tamamı ele geçirildi.
 
Orada yasa dışı bir örgütle uyuşturucu çetesi arasındaki bir olay farklı şekilde aksettirilmek istenmiştir. Cenazenin istismar edilmesi ideolojik amaçlar çerçevesinde kullanılmak istenmiştir. Ailesinin son isteğinde bile örgütün propagandası yapılmak istenmiştir.Bu örgütlerin kamuoyuna lanse etmek istedikleri ve gerçek amaçlarını vatandaşların takdirine bırakmak istiyorumOrada yapılmak istenen polisin müdahale edilmesini sağlamaktı. Bu yolla daha vahim olayların görüntülerin ortaya çıkması amaçlanmaktaydı.Ne uyuşturucu tacirlerine ne yasa dışı örgütlere  ne de şehir eşkıyalarına asla müsamaha gösterilmeyecektir.Vatandaşlarımın cenazede ortaya çıkan silahları ve görüntüleri ibretle izlediğini görüyorum.Bu şehir eşkiyalarına izin verilmeyecektir.
 
ESKİŞEHİR VALİSİ’NİN TARTIŞILAN SÖZLERİ
Eskişehir Valisiyle ilgili olarak özellikle sosyal medyada gündeme gelen bir deyim benim de incelememle geçti. İlgili arkadaş da suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Bu üslubu yerinde görmek mümkün değildir.
 
Ancak buna sadece kamu görevliler tarafından değil gazeteciler tarafından da dikkat edilmelidir. Elbette gereken incelemeyi yapacağız. Gerekli görevlendirmeyi yaptık.
 
REYHANLI OLAYI VE EL KAİDE İDDİALARI
Reyhanlı olayı bir faili meçhul olay değildir. Kimse hedef saptırmaya çalışmasın. Bu olayı El Kaide’nin üstlendiğine dair haber Suriye’de rejim yanlısı bir haber sitesinde çıkmıştır.
İster yalanlansın ister yalanlanmasın bizi ilgilendiren terörün kendisidir. El kaide de Türkiye’nin yıllardır mücadele ettiği bir terör örgütüdür. Reyhanlı’yı kimin yaptığı bellidir. Ancak bizim açımızdan terör örgütlerinin birbirinden farkı yoktur. Yakalanan 30 kişiden 20’si tutuklanmıştır. Bunların hiçbirisinin El Kaide ile bağlantısı tespit edilememiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler