Baroda Köroğlu zaferi

Baro'da Köroğlu zaferi

Av. Erkan Köroğlu Baro Başkanı seçildiği kongrede 37 oyla 'başkan' seçildi.

Çankırı Barosu'nda dün yapılan genel kurul ile Av. Erkan Köroğlu aldığı 37 oyla başkan seçildi.

Av. Hüseyin Sipahi ise girdiği yarışta sadece 29 oy alabildi.

Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu seçimler öncesinde yaptığı konuşmada, baroların asli görevinin avukatlık mesleğini geliştirmek ve avukatları korumak olduğunu belirterek, “Biz birlikte ağlıyor, birlikte gülüyoruz. Dolayısıyla biz büyüyen bir aileyiz. Cenazelere de, düğünlere de birlikte gidiyoruz. Ben bu ailenin bir ferdi olarak bu göreve talip oldum ve yaklaşık 1,5 yıl süre ile bu görevi yürüttüm. Göreve başladığım gündeki heyecanım hala ilk günkü gibi devam ediyor. Bu işler istek ve heyecanla yürütülecek işlerdir. Ben bu heyecanla başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum ve yeniden adaylığımı açıklıyorum. Benim bir dönem daha heyecanım var” dedi. 

baro-cankiri-erkan-sozcu-resim-101.jpg

Yeni döneme yeni projeler ile başlayacağını ifade eden Köroğlu, “ Bizim sermayemiz beynimizdir, bu yüzden beynimizi güncelleştirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Nasip olurda seçilirsek, yeni dönemde her ay 1 kez seminer yapmak istiyorum ve bu seminerlere tüm arkadaşlarımızın katılmasını bekliyorum” diye konuştu.  
 
Çankırı Barosu’nun görüşlerini meclise ileteceğini ifade eden Köroğlu, “Biz gündem takip eden bir kurum değil, gündem yaratan bir kurum olacağız. Bu anlamda görüşlerimizi mecliste bire bir gündeme getireceğiz. Barolar Birliği’ne yazılı teklifler sunacağız. Ben bunları başarabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  
 
Daha sonra bir konuşma yapan Av. Hüseyin Sipahi de başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Seçimi kazanması durumunda tüm üyeleri tek tek dinleyerek görüş alacağını söyleyen Sipahi, avukatların tüm sorunlarının takipçisi olacağını sözlerine ekledi. Sipahi, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.  
 
71 üyeden 67’sinin oy kullandığı seçimlerde Av. Erkan Köroğlu 37, Av. Hüseyin Sipahi, 29 oy alırken, 1 oy da geçersiz sayıldı.  
 
Seçimler sonrasında Çankırı Barosu yönetim, denetleme ve disiplin kurulları şu isimlerden oluştu:
 
Yönetim Kurulu: Şerafettin Sami Yıldırım, Ali Eraslan, Ferhat Uysal, Melih Kapusuz, Çiğdem Bilici, Mustafa Tarhanacı
 
Disiplin Kurulu: Akın Gönel, Yasimen Küçükertan, Zübeyir Bilici
 
Denetleme Kurulu: Ahmet Bayramoğlu, Yasemin Öğüt, Hüseyin Yılmaz
 
Üst Kurul Delege: Mustafa Karagülle, Dilaver Erdoğan
 
 
Başkan Köroğlu, seçimlerden sonra yaptığı konuşmada, kendisine oy veren herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler