Başbakan canlı yayında açıklama yapıyor -İZLE

Başbakan canlı yayında açıklama yapıyor -İZLE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapıyor.


"Vatan da Bayrak da Bizim İçin Namustur" Skyturk

İşte konuşmalarından kısa başlıklar;

Ortak bir mücadele için her fırsatta çağrı yapıyoruz.. Hükümeti istifaya davet etmek en hafif deyimi ile fırsatçılıktır.

Terörle mücadele millet olarak topyekûn yürütülmesi uyum ve koordinasyon içinde yürütülmesi gereken bir mücadeledir.

Terör nasıl siyaset üstü bir meseleyse çözümü de siyaset üstü olmalıdır.

Terörle mücadelede başarı sağlayan ülkelere baktığımızda üniversite, medya, STÖ'ler dâhil ilgili tüm kesimlerin birlikte hareket ettiğini görürüz.


12 Haziran seçimlerinin üzerinden daha 4 ay geçmişken hükümeti istifaya davet etmek en hafif tabiriyle fırsatçılıktır.

MHP sözleri de yangına körükle politikasını devam ettirmiştir. BDP de bu kanlı olayı şiddetle kınama cesaretini tekrar göstermemiştir. "Üzüntülüyüz, üzüntü duyuyoruz" bu ifadelerle kimi aldatıyorsunuz..
BDP'nin sözleri samimiyetten uzak. Kan üzerinden siyaset yapanlar mutlaka kaybedecektir.

BDP terör örgütüyle kendi arasına açık bir şekilde mesafe koymalıdır. BDP'nin tavrı canileri teşvik eder niteliktedir.

Yıllardır faili meçhul diyorlar buyursunlar terör örgütünün öldürdüğü insanların failleri peşine düşsünler.

Ellerindeki kan lekesini edebiyken temizleyemeyecekler. BDP'ye oy verenlere sesleniyorum; Nasıl bir kanlı oyun oynandığını lütfen artık görün. Dağdaki militanların ölmeye ve öldürülmeye nasıl robotlaştırıldığını artık görün. Terör örgütü intihar ediyor. Terör örgütü biterken militanlarını intihara gönderiyor. Susmak onaylamaktır.

Medyanın rolü her zamankinden daha önemli hale geldi. Bilerek veya bilmeyerek terörün propagandasını yapmamasını görüştük. Müdahele arzusu içinde değiliz. Çatışma dili kullanmak birliğe hizmet etmez. Bu zorlu süreci geride bırakacağız. Millet düşmanları bugüne kadar nasıl kaybettiyse bundan sonrada kaybetmeye devam edecekler.

Habercilerin sorularını cevpalayan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

Kara harekatı netice almaya yöneliktir. Detay vermeyeceğiz. Silahlı Kuvvetler'in sitesinde de haber olarak yer alıyor. TSK, gerekli çalışmayı yaptı.

Neçirvan Barzani'nin Ankara'ya gelmesini ben istedi. Türkiye, Irak ve ABD arasındaki üçlü mekanizma burada çalışmaktadır, çalışmaya devam edecektir. Obama ile dün gece telefonla görüştük.

Türkiye son 9-10 yıl içerisinde çok farklı bir süreci yakaladı. Türkiye'nin elde bulundurduğu pozisyonu hazmedemeyen çevreler var. Bunları isimlendirmeye şu anda gerek yok. Bölücü terör örgütünün uzantıları var. Terör örgütünün Avrupa'da uzantıları var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler