Başbakan Erdoğan muhalefete fena yüklendi!

Başbakan Erdoğan muhalefete fena yüklendi!

Başbakan, AK Parti il başkanları toplantısında partililere seslendi..

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları
 
Yeni anayasa çalışmaları konusunda 100 madde getirdik sadece birkaçında mutabık kalındı. Biz bu masadan kalkmayız. Derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Anayasa çok uzun sürecek bir iş değil. Bakın Libya'ya adamlar 8 ayda anayasa hazırladılar. Biz neden yapamıyoruz?
 
Tek sebebi şu; AK Parti'nin talebi olan şey kabul edilmesin. Gururla şunu söylebiliriz halkımız AK Parti'yi gönül koltuğuna oturtmuştur. Yeni anayasaya ihtiyacın bu kadar açık olduğu gözükürken bunu heba etmeyiz. Bu millet bu Meclis sivil bir anayasa yapmaya muktedirdir. Biz bunu Meclis'te yapamazsak millete gider sivil Anayasayı milletimize sunarız. 26 maddelik paket zamanında Biz 330 rakamını geçirdiğimiz an millete gittik ve milletimiz yüzde 58 ile bu maddelere evet dediler.
 
MİLLETİMİZİN İSTEDİĞİ ANAYASAYI YAPACAĞIZ
Biz, halkın takdirine karşı çıkanlarla mücadele ediyoruz. Halktan kaçanlar yine kaçacaklar. Biz geçmişte olduğu gibi milletin takdirinden kaçmayız. Milletimizin istediği anayasayı yapacağız. Bunu yapamazsak elimiz kolumuz bağlı oturmayız.
 
CHP, 60 Anayasasının en ilerici olduğunu söylüyorlar. 50 yıldır bu sorunun temelinde 60 Anayasası vardır. Çünkü bir darbe anayasasıdır. 82 Anayasası gibi.
 
1960'ta milletle devletin arasına kalın bir duvar çekilmiştir. 60'a ilerici diyenler, 82 anayasasına karşı çıkamazlar. Şantajla anayasa değişmez diyorlar. Evet biz de bunu diyoruz. Şantajla değişmez diyenlerin, silahla değiştiği zaman ne dediklerini merak ediyorum. Milletten alacağımız güçle yapacağımız sivil anayasa ile CHP'ye nasıl bir millet anayasası yapılacağını göstereceğiz.
 
CHP, TÜM DÜNYADA ALAY KONUSU
CHP Genel Başkanı'na Dersim dediğimiz de tarihi bırak bugüne bak diyor. Bu ara eskilere Galile'ye takmış durumda. Bir yandan dünya değişti diyor, bir yandan eskiye takılı kalıyor. CHP bugüne kadar ilk Meclis'in ve Gazi Mustafa Kemal'in hangi mirasına sahip çıktı? Gazi Mustafa Kemal'den, CHP'ye bir tek CHP'nin adı kaldı. Başka bir şey yok. Onun ağırlığını da işte en son Genel Başkan yerle yeksan etti. Sadece Türkiye'de de değil tüm dünyada CHP'yi alay konusu yaptı ve yapmaya devam ediyor
 
Portekiz'deki yoldaşlarına ekonominin ne kadar kötü gittiğini anlatırken cari açık açıklanıyor. Cari açık %36 oranında geriledi. CHP genel başkanına Portekiz'de gülmüşlerdi. Cari açık açıkladıktan sonra herhalde kahkaha atmışlardır.
 
Cilvegözünde bir patlama meydan geldi. Herkes itidalli davranırken herkes çalışmasını yaparken, genel başkan ve yardımcıları CHP'liler bunu nasıl bir siyasi ranta çeviririzin derdine düştüler. Hepsi Türkiye'yi suçlamaya başladılar. O kadar ki aracın yönünün Suriye'ye yönelik olduğunu söyleyecek kadar izansızlık yaptılar. Kamera görüntüleri neden yayınlanmıyor dediler. Yayınlandıktan sonra utanmadılar. Ama bunlarda mahcup olacak, kızaracak yüz yok ki!
 
KILIÇDAROĞLU, BU 2 SORUYA CEVAP VER
Suriye'nin zalim yönetimini neden destekliyorsunuz? 
 
Tutuklu gazeteci, avukat diyerek dünyanın en kanlı terör örgütü ile muhabbetiniz nedir? 
 
Tabii ne zaman üye olacağını merak ediyorum. Herhalde şimdi kuyrakta. Sesi çıkmıyor.
 
Zalim Baas yönetimine ve kanlı terör örgütüne destek veriyor.
 
SENİN SAVUNDUĞUN AVUKATLAR O ÖRGÜTÜN ELEMANLARI
Destek verdikten sonra ABD elçiliği bombalandı. Senin savunduğun avukatlar o örgütün elemanları. Bunlar çelik kapılar ardından toplantılar yapıyorlar. Güvenlik güçlerimiz içeri girdiği zaman delilleri yakıyorlar.
 
1940'lardan beri CHP bu milletin anasını ağlatmıştır. CHP tarihinde hiçbir zaman terör örgütüne sahip çıkmamıştır. Bu genel başkan onu da başarmıştır.
 
BARIŞ İÇİN BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ
Biz milletin menfaatlerini her şeyden üstün tutarız. Kayseri'de de konuştum. Eğer ülkenin yararınaysa barış gelecekse biz AK Parti olarak bu bedeli ödemeye hazırız. Şunu herkes bilsin ki; atacağımız adımlar millete rağmen olmaz. Acıyı, gözyaşını gözetiriz.
 
Hak bildiğimiz yoldan ayrılmayız. BDP'ye ısrarla söyledim. AK Parti olarak biz riski aldık. Siz de alacaksınız. Eğer Kandil'den gelen mesaja bakacaksan sen bu işin altına elini sokmamışsındır.
 
BDP CESUR DAVRANMAZSA SÜREÇ TIKANIR
BDP, iradeli bir şekilde kendine yol seçmelidir. MHP gibi devam ederse cesur davranmazsa süreç tıkanır.
 
MHP BÖYLE DEVAM EDERSE, MUHATAP ALMAYACAĞIZ
MHP Genel Başkanı'nın sözlerine cevap vermeyeceğim. Kendisi sanal bir alem oluşturmuş orada yaşıyor. Kardeşliğe ilişkin tek bir cümle söylemiyor. MHP Genel Başkanı böyle konuşmaya devam ederse kendisini muhatap almayacağız.
 
DİYARBAKIRLI ÇOCUKLARI ÇANAKKALE'YE GÖTÜRDÜK
30 yıllık süreçte herkes bir şeyler söyledi. Ben şimdi çocukların hissiyatını aktaracağım. Genel Merkez Kadın Kolları öncülüğünde Diyarbakır Valiliği ve Çanakkale Valiliği ile ortak bir proje yaptılar. Diyarbakırlı çocuklar Çanakkale'ye götürüldü. Bu çocukların duygu ve düşüncelerini mektuba yazmaları istendi.
 
Çanakkale ruhunun bizi nasıl kardeş yaptığını göstermesi bakımından önemlidir. Bu çocukların duygularını aktaracağım. Bunlardan bazıları terör örgütü tarafından kandırılmış. Biz bu çocuklara molotof, taş değil; sadece kalem ve bilgisayar veriyoruz.
 
İşte o mektuplar..
 
"Sayın başbakanım bizi bu geziye götürdüğün için teşekkür ediyorum. İlk kez uçağa biniyorum.  Diyarbakır'da kan akmazsın. Lütfen bu sorunları çözün. Öbür arkadaşlarımızı da Çanakkle'ye götürün.
 
Ben Çanakkale'yi çok sevdim. Vapura ve uçağa ilk kez bindim. Heyecanlıydım. İlk kez deniz gördüm. Girmek istedim, ama çok soğuktu. Çanakkale çok güzel.
 
Çanakkle'de şehitlerin mezarına giderken bir mezarda birden fazla şehit görünce çok duygulandım. Biz şehitlerin hiçbir zaman ölmeyeceğini biliyoruz. Bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum.
 
Ben böyle güzel bir gün geçirmedim. Bugün şehitleri ziyaret ettim. Asında kim olduğumuzu öğrendim.
 
Bu geziden çok hoşlandım.  İlk kez uçağa bindim ve denizi ilk kez gördüm. Şehitlere Fatiha okudum. Diyarbakırlı şehitlerimizi gördüm. Allah herkesten razı olsun. Tüm milletvekillerimizden ve başbakanımızdan..
 
Çanakkale'ye geldiğim için çok mutluyum. Bir kez daha gelmek isterim. Ben oraya gittiğimde gözlerimden yaş geldi. Memleketimizden her yerden şehit var. Allah nasip ederse inşallah biz de bu topraklar için şehit oluruz. Amin
 
Doğrusunu söylemek gerekirse Çanakkale'de milletvekillerini ve valiliği görünce çok şaşırdım. Uçağa binmek beni çok mutlu etti. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Başbakanımızın bize tanıdığı şansla Diyabakır daha da güzelleşecek.
 
Bu gezi şehir dışına çıkmamızı sağladı. Şehit olan büyüklerimizi gördük. Mezarlıkları gördüm. Her şehirden her yerden şehit vardı. Şimdi ise herkes birbirine düşman.
 
Merhaba ben lise mezunuyum. Bu gezide kimin emeği varsa herkesten Allah razı olsun. Bugün bu geziye her kim katıldıysa bugün evine gittiğinde uyursa vicdanı yoktur. Ey torunlarımız ne haldesiniz siz beraber rahat yaşayasınız diye biz ölmedik mi? Sana diyorum Diyarbakırlı Mehmet; İstanbullu Hakan.  Hani birliğimiz hani kardeşliğimiz. Şimdi soruyorum ne zaman sarılacağız. Ne zaman kardeşlerimizi hatırlayacağız. Ne zaman bugün bir genç öldü. Bu vatanın bir evladı öldü derse kardeş olacağız."
 
ŞEHİTLİKLER BİZİM ANITLARIMIZDIR
Sizlere ilk defa Diyarbakır'ın dışına çıkmış; denizi görmüş çocukların mektuplarını okudum. Çanakkale şehitlerini gören çocukların temiz, saf hissiyatlarını nasıl anlattıklarını gördük. Şehitliklerimiz bizim anıtlarımızdır. Bizim aydınlık istikbalimizdir.
 
İşte Türkiye'de her çocuğa böyle ulaşmalıyız. Bu çocukların hayatları değişecek. Terör örgütünün ve sorumsuz siyasetçilerin yaptığı işler, bu şehitlikleri görünce değişecek. Bu etkinliklerin çoğaltılmasını istiyorum. Biz bu işe yüreğimizi koyduk. 2023'e kardeşlikle yürüyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler