Batsın senin milliyetçiliğin

"Batsın senin milliyetçiliğin"

Başbakan Erdoğan Eskişehir'de Çifteler'de konuştu. Bahçeli'ye çok sert yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan Eskişehir'in Çifteler ilçesinde konuştu. Başbakan, dün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Bursa mitinginde yaptığı eleştirilere sert bir şekilde yanıt verdi.

''BATSIN SENİN MİLLİYETÇİLİĞİN''
Erdoğan Bahçeli'ye seslenerek "Senin iktidarını da gördük. Ne yaptığınız ortada. Faizlerle bu ülkeyi mahvettiniz, bitirdiniz. Ziraat Bankası %47 ile kredi veriyordu. Su anda ise yüzde 5 ile kredi veriyor. Halk Bankası yüzde 47 ile kredi veriyordu. Şimdi yüzde 5. Şimdi  sizlere soruyorum değerli kardeşlerim o mu bu mu? Bunlar MHP'nin iktidarındaydı. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Batsın böyle milliyetçilik. Milliyetçilik vatanperverliktir, ülkeye hizmet etmektir." diyerek Bahçeli'ye cevap verdi.
 
''ANACIĞIMIN AYAKLARINI ÖPERDİM İZİN VERMEZDİ''
Cennet anaların ayakları altındadır. Kadınların değil.  Ben anama her zaman derdim getir şu ayaklarını öpeyim derdim izin vermezdi. Anacığım ben cennet kokusunu duymak istiyorum derdim.
 
Biz ailenin yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Bu yüzden bunun için bakanlık kurduk.
 
Biz boşanmış hanım kardeşlerimize destek veriyoruz. Engelli kardeşlerimize aylık maaş veriyoruz.
 
Değerli kardeşlerim ne dedik? 4 temel taş üzerine Türkiye'yi inşaa edeceğiz dedik. Bunu da başardık.
 
''BİZ OSMANLI'NIN TORUNLARIYIZ''
Şimdi yeni bir dönem geliyor. Eskişehir milletvekili Nabi Avcı hocamızı Milli Eğitim Bakanı yaptık. Her okula akıllı tahta yaptık. Defterleri kitapları kaldırdık. Artık elinde i-pad ile gidecek.
 
Sevgili kardeşlerimiz göreve geldik 76 üniversite vardı. Şimdi 171 üniversite var. Her ilde üniversite var. Yükseköğrenim'deki öğrencilere 45 lira burs veriyorlardı. Şimdi 480 Lira.
 
Sağlık'ta artık istediğiniz hastaneye gidiyorsunuz, eczanden ilacını alıyorsunuz. Biz yaptık neden? Çünkü biz Osmanlı'nın torunlarıyız.
 
Ne diyordu bizim dedemiz "Olmaya devlet cihanda sıhhatli bir nefes gibi"
 
Onun için elimizden geleni yaptık, Yapıyoruz ve yapacağız.
 
Türkiye'nin her yerinde modern hastaneler var. Şu anda ambulans helikopterler her zaman vazifelerini görüyorlar.
 
Yollarınıza bakın. Her yere nasıl kolay varıyorsunuz. Ne çileler çektik ama elhamdüliilah bitti.
 
10 yıl önce Eskişehir'de hızlı tren mi vardı. Alt ve üst geçitler mi vardı. Sadece 10 bin toplu konut yaptık Eskişehir'de. Biz size aşığız aşık.
 
Ama bizim kitabımızda ayrım yok. Bizim kitabımızda insan var. İnsan bu su misali kıvrım kıvrım akar ya bir yanda akan benim öbür yanda Sakarya.
 
Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak bildik.
 
''YAVRU MUHALEFETE RAĞMEN ÇÖZECEĞİZ''
Bizi bölmek isteyenler var. Ana ve yavru muhalefet bu çözüm sürecini bozmak istiyor. Biz onlara rağmen bu işi çözeceğiz.
 
Biri Bursa'da çıkmış diyor ki ''Sen terörist başına ne söz verdin'' diyor.
 
Bu kardeşiniz bu Başbakanızın halkının vermediği yetkiyi hiçbir zaman kullanmamıştır. Bunları İmralı'ya kim getirdi koydu bunu araştırın.
 
''DİK DURDUK DİKLENMEDİK''
Bakın bizim uluslarlarası sularda 9 gencimizi şehit ettiler. Ne dedik eğer bizimle normalleşmek isteniyorsa önce Türk milletinden özür dilenecek. Şehitlerimizin ailesine tazminat ödenecek. Filistin halkına uygulanan ambargo kalkacak. Biz bu zamana kadar hep dik durduk ve diklenmedik. Özür dilendi, tazminat da ödenecek ve ambargo da kalkacak. Türkiye'de artık gündemi belirlenen bir irade yok. Gündemi berlirleyen bir iktidar var.
 
''SEVSİNLER SENİN MİLLİYETÇİLİĞİNİ''
Ziraat Bankası şu anda yüzde 5 ile kredi veriyor. Halk Bankası yüzde 47 ile kredi veriyordu. Şimdi yüzde 5. Şimdi o mu bu mu?
 
Bunlar MHP'nin iktidarındaydı. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Batsın böyle milliyetçilik.
 
Siz bankaları batırdınız. Ziraat ve Halk Bankası'nı batırdınız. Faizlerle bu ülkeyi batırdınız.
 
Şimdi IMF bizden borç istiyor. Veren el alan elden üstündür. Osmanlı'nın, Selçuklu'nun torunlarına bu yakışır.
 
Diyorlar ki; nasıl yaptınız? Biz yolsuzlukların önünü kestik ve bu işi başardık.
 
Şu an Eskişehir büyükşehir belediyesi gibi gözükmüyor.  Belediyecilik bizim işimiz. O yüzden Eskişehir de bundan faydalanmalı. diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler