Baykal: Yüzüme bakamazlar

Baykal: Yüzüme bakamazlar

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, istifasına yol açan görüntülerle ilgili olarak Başbakan Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydı için, “Böyle bir şey kabul edilemez. Vahim bir tezgâh.” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise “Bu Watergate skandalının bir başka versiyonu. Ahlaksızlığı bu boyuta getiren bir kişi Başbakanlık koltuğunda oturamaz” tepkisini gösterdi.

AÇIKLASIN
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifasıyla sonuçlanan süreci başlatan video görüntüsüyle ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydına ilişkin, “İddiaların muhatabını açıklama yapmaya davet ediyorum” dedi. Yerel seçim kampanyası kapsamında dün Afyonkarahisar’da bulunan Baykal, şöyle konuştu: “Ortaya atılan iddialar yenilir yutulur gibi değil. Böyle bir şey kabul edilemez. Hiçbir hukuk devletinde, demokratik bir siyaset ortamında akla hayale gelmeyecek vahim bir tezgâh. Bu aklın, mantığın, vicdanın, hukukun izah etmesi mümkün olmayan bir tablo. Bu yepyeni vahim bir kırılmadır. Böyle bir olay eğer gerçeği yansıtıyorsa onu gerçekleştiren insanların aynaya bakma, benim yüzüme bakma hakları yok demektir. İddiaların muhatabının açıklama yapmasına ihtiyaç var. Ben iddianın muhatabını açıklama yapmaya davet ediyorum, bir açıklama yapmasını bekliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler