BBP İl Başkanı: Çankırı kaderine terk edildi

BBP İl Başkanı: Çankırı kaderine terk edildi

İl Başkanı Ali Keser, Orta ilçe kongresinde yaptığı konuşmada sert eleştirilerde bulundu.

BBP Çankırı Orta ilçe teşkilatının 1. Olağan kongresi pazar günü Orta Belediyesi konferans salonunda yapıldı.
 
Orta İlçe kongresi, MKYK üyeleri Ali Keser ve Hayrettin Bal'’ın yanısıra İl Başkanı Murat Çiftci, İl Başkan yardımcıları Şenol Şahin, Bekir Mustafaoğlu ve İzzet Çelik, kurucular kurulu üyesi Ethem Şen, Çerkeş İlçe Başkanı Uğur Tiryaki, Kurşunlu İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Karaağaç, Ilgaz Teşkilatı yön kur üyesi Hakan Karabayır, partililer ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.
 
Divan Başkanı seçilen Murat Çiftci'nin açılış yapmasıyla başlayan ilçe kongresinde konuşan MKYK üyesi Ali Keser, ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini, 'açılım' adı altında hükümetin üst üste hata yaptığını ve ülkeyi geri dönülmez bir duruma düşürdüğünü, verilen tavizlerle bölücülerin cesaretlendirildiğini vurguladı.
 
Yeni düzenlemelerle, belde teşkilatlanmalarına gerek olmadığını ve bunun BDP'nin tüm Türkiye'’de teşkilatlanmasını sağlamak amacı ile yapıldığını ayrıca siyasi partilere hazine yardımını yeni düzenleme ile sadece BDP 'nin alabileceğini vurgulayan Keser, sert eleştirilerde bulundu. Eş başkanlık sisteminin, Kürtçe prapaganda yapılmasının ve W, Q, X  harflerinin kullanılmasının, zaten BDP tarafından yılardır uygulandığını ve yeni düzenlemelerle bunların yasal hale getirilerek asıl amacın BDP'nin önünü açmak olduğunu ve düzenlemelerin sadece PKK ve yandaşı BDP için yapıldığını söyledi.
 
Keser; "Öğrenci evleri, dersanelerin kapatılması gibi suni gündemlerle kamuoyu oyalanırken geleceğimizi etkileyecek olumsuz düzenlemeler halktan gizli olarak uygulamaya geçiriliyor. Devlet memurlarına siyaset yasağının kaldırıldığını söyleyen başbakan, şimdiye kadar hiç doğruları söylemediği gibi bu konuda da yalan söylemektedir; Başbakan paketi açıklarken ‘artık siyasi partilere üye olmanın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Oy hakkına sahip olan herkes partilere üye olabilecek. Bu nedenle siyasi partiler Yasasındaki 11. madde (b) bendindeki 6 maddeyi kaldırıyoruz.’ dedi. Baktığımız zaman, 6 madde memurlara siyaset hakkı tanımıyor.  Rüşvetten ceza alanlara, devlet malını zimmetine geçirenlere, ihale yolsuzluğu yapanların, devlete karşı milleti kışkırtan ya da milleti birbirine düşürenlerin ve tabi en önemlisi PKK ve KCK’dan ceza almış olanların siyaset yolu açılıyor. Siyasette hırsızlık peşinde koşan ve neredeyse vatanı bölünme noktasına getiren onlarca siyasi varken yeni hırsızlara ve bölücülere ne gerek var" dedi.
 
Yıllardır terör örgütünü kollayan, destek olan Barzani bugün ağır misafir ve devlet başkanı olarak karşılanmasını da anlayamadığını söyleyen Keser "Bu hükümet tüm bunların hesabını bir gün vermek zorunda kalacaktır. Gözümüzün önünde Kürt Birliği adı altında bir Kürt devleti kuruluyor ve bizde seyirci kalıyoruz" dedi.
 
Başbakanın da "milliyetçiliği ayağımızın altına aldık" sözünü eleştiren Keser; "Biz bir dava partisiyiz. Partimizin her ferdi üst düzeyde  Milliyetçilik duyguları taşır ve biz bu duygularımızla gurur duyarız bizim için vatanımız her şeyin üstündedir. Bizi ırkçılıkla suçlayanların nasıl bir psikoloji içinde olduklarını merak ediyoruz" dedi.
 
Sözlerinin arasında Sakarya şiirini okuyan Ali Keser, kalabalık katılımcıların duygulu ve coşkulu anların yaşanmasına sebep oldu.
 
00000-bbp-cankiri-alikeser-sozcu-resim-09.jpg
 
İL BAŞKANI KESER: ÇANKIRI KADERİNE TERK EDİLDİ
Ali Keser'’in konuşmasından sonra söz alan İl Başkanı Murat Çiftci’ Çankırı'’nın sorunlarına değinerek, "Orta Çankırı’'nın tüm ilçeleri gibi, gün geçtikçe küçülmektedir. hem ekonomik, hemde sosyal anlamda tam bir deprem yaşayan Çankırılılar Büyük Birlik Partisi çatısı altında toplanmalıdır. Maalesef Çankırı son dönemlerde kaderine terk edildi. Hiçbir alanda yatırım alamıyor sürekli büyükşehirlere göç veriyor. İş sahalarının geliştirilmesi bir yana sürekli azalıyor. Ne alt yapı ne de istihdam amaçlı hiçbir proje yapılmıyor" dedi.
 
İl Başkanı Çiftçi; Çankırılılar'ın bu duruma tepki vermesi gerektiğini belirterek, önümüzdeki yerel seçimlere çok etkin hazırlandıklarını söyledi. Çiftci yerel seçimlerde her ilçe ve beldede, çok etkin adaylarla katılacaklarını belirterek Çankırı’lılar'ın hükümete en iyi cevabı önümüzdeki yerel seçimlerde vereceğini ve büyük başarılara imza atacaklarını sözlerine ekledi.
 
Yapılan seçimlerin ardından, Orta ilçe başkanlığına Hüseyin Bayram seçildi. Hüseyin Bayram seçim sonrasında tüm katılımcılara teşekkür konuşması yaptı.
 
Kongrenin ardından BBP heyeti Şabanözü ilçesine geçerek bir dizi temaslarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler