BDP heyeti Trabzon ziyaretini iptal etti

BDP heyeti Trabzon ziyaretini iptal etti

Sinop'taki olaylardan sonra Samsun'da da o tepkiyle karşılaşan BDP'liler Trabzon ziyaretini iptal etti...

Çözüm sürecine destek aramak amacıyla Karadeniz turuna çıkan BDP heyeti, Sinop ve Samsun'da yaşanan olaylar nedeniyle Trabzon ziyaretini iptal etti. Gezinin iptal edildiğini duyuran BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Yaşanann olaylarda MHP'nin bir vebali yok. Ancak maalesef CHP’li yetkililerin vebali vardır" dedi. 

 

Sinop ve Samsun'da provokatif tepkiler ve saldırılarla karşılaşan BDP heyetinin Kardeniz turunu iptal ettiğini BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder açıkladı. Turun Trabzon ayağının iptal edildiğini duyuran Önder, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Olaylarda MHP’nin bir vebali yoktur. Biz orada bazı tespitler yaptık, gözlemlerde bulunduk. MHP’liler bu kalabalıklar arasında yoktu. Ancak maalesef CHP’li yetkililerin vebali vardır. CHP’li Sinop Belediye Başkanı’nın provokatif açıklamaları olmuştur. Ben eminim Karadeniz halkı bizi tekrar çağıracaktır."

samsun-bdpheyeti-trabzoniptal-sozcu-resim-021.jpg

SAMSUN KARIŞTI!

Dün Sinop'ta bir öğretmenevinde 9 saat mahsur kalan BDP heyeti, dün akşam saatlerinde panzerlerle kentten çıkarıldı. Ardından Samsun'a geçen BDP heyeti burada da tepkiyle karşılandı. Tepkiler üzerine BDP heyeti Trabzon ziyaretini iptal etti.
 
Sinop'ta yaşanan olayların ardından Samsun'a geçen BDP heyeti için yoğun güvenlik önlemleri alındı, ama protestolar devam ediyor. Samsun’da BDP’li vekillerin ziyaret etmeyi planladığı 78’liler Dayanışma ve Araştırma Derneği’nin bulunduğu binanın önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup ile onlara engel olmak isteyen polisler karşı karşıya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler