Birandın son arzusu: Akşama balık hazırlayın

Birand'ın son arzusu: "Akşama balık hazırlayın"

Mehmet Ali Birand'ın ölümünün ardından eşi Cemre Birand her zaman olduğu gibi, dimdik duruşuyla eşinin son anlarını anlattı.

Dün akşam beklenmedik bir şekilde hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın 42 yıllık eşi, hayat arkadaşı Cemre Birand ve oğlu Umur Birand, duayen gazetecinin ölümünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Herkese teşekkür eden Cemre Birand "Mehmet Ali büyük bir şovmendi, bu da onun için görebileceği en güzel şovlardan biri oldu. Hepiniz ona büyük bir şevk verdiniz. Hep destek oldunuz, o da sizleri çok sevdi. Hepinize candan teşekkür ediyorum" dedi.
 
HAYAT BOYU KORKTUĞU KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ
Eşinin pankreas kanserinden ölmediğini, hayat boyu korktuğu kalp krizinden öldüğünü söyleyen Cemre Birand "Belki de böylesi daha iyi oldu" diyerek acı çekmeden ölmesinden dolayı içinin rahat olduğunu ifade etmek istedi. Birand'ın soğukkanlı ve dik duruşu gözlerden kaçmadı.
 
"AKŞAMA BALIK HAZIRLAYIN"
Gazetecilerin, "Son sözleri ne oldu?" sorusuna "Hiç öyle son sözü falan olmadı" diyen Cemre Birand'a karşılık oğlu Umur, "Ne işiniz var hastanede? İşiniz gücünüz yok mu?" dediğini aktardı. Cemre Birand, eşinin son sözlerinden birinin de "Akşama balık hazırlayın" olduğunu söyledi.
 
Birand'ın en büyük tutkusunun ve yaşama bağlayan kişinin torunu Umberto olduğunu söyleyen oğlu Umur, "Yapmış olduğu her şeyi onun için yaptı. Kitapları, belgeselleri hepsi oğlum Umberto içindi. Babamın yerini kimse dolduramayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler