Bülent Arınç: Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık

Bülent Arınç: Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Biz hiçbir zaman ihanet etmedik. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık” dedi.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında üçüncü kez toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan toplantı sürerken açıklama yapan Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Osmanlı Ermenileri ile ilgili yaptığı açıklamanın bir bölümünü okuduktan sonra “Osmanlı Ermenilerinin 1915’de yaşadığı olayları soykırım olarak değerlendirilemeyeceğini belirten mükemmel bir açıklama” ifadesini kullandı. Arınç açıklamasında konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

SOYKIRIM YAPMADIK
"Bu sadece bu yıl 24 Nisan’da beklenen bir şey değil. Geçtiğimiz her 24 Nisan’da biz nasıl Çanakkale Savaşlarını büyük bir zafer olarak kutluyor ve o savaşların insanlığa kazandırdığı değerlerden bahsediyorsak, Ermeni Diasporası da her yıl 24 Nisan’ı kendileri için bir soykırım olarak düşünüyorlar ve bu konuda çaba sarf ediyorlar. Biz tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Biz hiçbir zaman ihanet etmedik. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Kayıtlar altına alınmıştır. Birleşmiş Milletler’in soykırım tarifi içerisine Türkiye’de 1915’te yaşanan olaylar girmez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler