Bursa'da inşaatta ölü bulunan 17 yaşındaki Yasemin, 2 yıldır Bakanlık korumasındaymış!

Bursa'da inşaatta ölü bulunan 17 yaşındaki Yasemin, 2 yıldır Bakanlık korumasındaymış!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bursa'da inşaatta ölü bulunan kız çocuğunun bakanlığa bağlı bir kuruluştan izinli olarak ayrıldığını ve izin süresi bitiminde geri dönmediğini açıkladı.

BURSA'da, 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan'ın inşaatta ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan H.B.G., K.D. ve E.C., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerinden H.B.G. tutuklanırken, K.D. ve E.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise inşaatta ölü bulunan kız çocuğunun bakanlığa bağlı bir kuruluştan izinli olarak ayrıldığını ve izin süresi bitiminde geri dönmediğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gündeme gelen habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan '17 Yaşındaki Kız Çocuğu İnşaatta Ölü Bulundu' başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Haberlere konu olan Y.C.I, 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren Bakanlığımıza ait bir kuruluşta koruma ve bakım altında tutulmuştur. 23 Ağustos tarihinde kuruluşumuzdan izinli olarak ayrılan Y.C.I, izin süresi bitiminde kuruluşa dönmemiş, bunun üzerine kuruluş görevlilerimiz ivedilikle kolluk kuvvetlerine kayıp bildiriminde bulunmuştur. Gelen ihbar üzerine olay yerine intikal eden personellerimiz vefat eden kişinin Y.C.I. olduğunu doğrulamıştır. Olayla ilgili olduğu tespit edilen 3 kişi gözaltına alınmış, adli süre devam etmektedir. Bakanlık olarak suçluların en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak hukuki sürecin yakından takipçisi olacağız" ifadeleri kullanıldı.

ŞÜPHELİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan tutuklanarak cezaevine gönderilen şüpheli H.B.G'nin poliste verdiği ifade ortaya çıktı. Uyuşturucu aldıktan sonra beraber olduklarını söyleyen zanlı H.B.G; 17 yaşındaki Yasemin'e kuzeni ile birlikte olmasını teklif ettiğini, reddedilince kıza tekme attığını ve bu sırada dengesini kaybeden Yasemin'in asansör boşluğuna düştüğünü itiraf etti.

yasemin-bursa-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler