Bursa'daki kazada Eda ve iki arkadaşı sıkışarak ölmüştü! Kuzen alkollü çıktı

Bursa'daki kazada Eda ve iki arkadaşı sıkışarak ölmüştü! Kuzen alkollü çıktı

Bursa'da 19'uncu yaşını kutlayan Eda Baykay ile arkadaşları Sıla ve Sinan'ın hayatını kaybettiği kazada yaralanan sürücü Adem Duran tutuklandı. Eda'nın kuzeni olan sürücünün alkollü olduğu ortaya çıktı.

ELİM kaza, 15 Ekim’de saat 01.00 sıralarında Kestel ilçesinde meydana geldi. Doğum gününü kent merkezinde kutlayan Eda Baykay (19), arkadaşları Sıla Çelik (17) ve Sinan Karakuş’un (22) da bulunduğu, Adem Duran’ın kullandığı otomobille İnegöl ilçesine gitmek için yola çıktı.


Eda Baykay

Ankara Bulvarı Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi mevkisinde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, 50 metre savruldu. Otomobil, önce trafik levhasına ardından da beton aydınlatma direğine çarparak yol kenarındaki boş araziye düştü. İhbarla bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

SON GÖRÜNTÜSÜNÜ 1 SAAT ÖNCE PAYLAŞMIŞ

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, otomobilde sıkışan Eda Baykay, Sıla Çelik ve Sinan Karakuş’un hayatını kaybettiği belirlendi. İtfaiye ekiplerinin çalışması ile sıkıştığı yerden çıkarılan Adem Duran ise kaldırıldığı Kestel Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alındı.

Sıla Çelik

Eda Baykay’ın kazadan 1 saat önce sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Arkadaşlarıyla eğlence mekanında kutlama yapan Baykay’ın, doğum günü pastasıyla çekilen videosunu paylaştığı görüldü. Kazanın güvenlik kamerası görüntüsü de ortaya çıktı. İddiaya göre; aşırı süratli ve makas atarak ilerleyen sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin, savrularak yol kenarındaki beton aydınlatma direğine çarptığı, çarpmanın şiddetiyle direğin etrafında tur attıktan sonra boş araziye düştüğü anlar, görüntülerde yer aldı. Çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen Eda Baykay ile Sıla Çelik, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Sinan Karakuş ise memleketi Samsun’da toprağa verildi.

Sinan Karakuş

TEDAVİSİNİN ARDINDAN TUTUKLANDI

Kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan otomobil sürücüsü Adem Duran’ın, kaza sırasında 1.10 promil alkollü olduğu öğrenildi. Polisteki ifadesinde, otomobili ile sol şeritte ilerlediği sırada, önüne aniden başka bir otomobilin çıktığını söyleyen Duran, “Bunun üzerine sağ şeride geçtim. Önümdeki araba da sağ şeride geçti. Arabaya çarpmamak için direksiyonu kırınca hakimiyeti kaybettim” dedi.


Adem Duran

Aynı zamanda ölen Eda Baykay’ın teyzesinin oğlu olduğu belirtilen Adem Duran, hastanedeki tedavisinin ardından ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler