Çanakkale'de tekne faciası: 7 ölü

Çanakkale'de tekne faciası: 7 ölü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan fiber tekne battı, 2'si çocuk 7 kişi boğularak can verdi. Yaşamını yitiren 7 kişinin de Afganistan uyruklu olduğu öğrenildi.

Çanakkale´de yasa dışı yollarla Yunanistan´ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin umut yolculuğu faciayla sonuçlandı. Kaçakları taşıyan fiber tekne, Ayvacık ilçesinin Babakale Limanı açıklarında dün gece saat 23.00 sıralarında battı. Bölgedeki balıkçıların görüp müdahale ettiği olayda 13 kaçak kurtarılırken, 2’siçocuk 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Hayatını kaybeden göçmenlerin cesetleri bölgede bulunan sahil güvenlik ekibi ve balıkçılar tarafından Babakale Limanı’na getirildi. Cesetler cumhuriyet savcısının yaptığı inceleme sonrası Ayvacık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kurtarılan 13 kişi de yine aynı hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

ÖLENLER AFGANLI
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında alabora olan teknenin batması sonucu yaşamını yitiren 2’si çocuk 7 kişinin de Afganistan uyruklu olduğu öğrenildi. Kurtarılan 13 kişiden 1’inin İranlı, diğerlerinin de Afganlı olduğu belirlenirken, teknede başka kimsenin bulunmadığı ortaya çıktı. Ancak, sahil güvenlik ekiplerinin arama ve kurtarma çalışmaları, gün ağarıncaya kadar devam etti.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler