Çankırı Valiliği, Merkez ve ilçelerde 'metruk bina' avında!

Çankırı Valiliği, Merkez ve ilçelerde 'metruk bina' avında!

Çankırı Valiliği, asayiş açısından risk oluşturabileceği düşünülen toplam 283 metruk binanın tespitini yaparak, bu binalardan 119'unun yıkımını gerçekleştirdi. Konuyla ilgili 'Valilik Basın Bülteni' aşağıdadır...

"Valiliğimiz koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il genelindeki 'metruk binalar'ın kontrolü ve güvenliği titizlikle sürdürülüyor. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, kent estetiğinin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve suçla mücadele amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, metruk binaların durumları incelenerek gerekli tedbirler alınıyor.

Valiliğimiz koordinasyonunda, Belediye Başkanlıkları ve diğer ilgili kurumlarımızın işbirliğiyle gerçekleştirilen bu çalışmalarda, metruk binaların bazıları restore edilerek yeniden kullanıma açılmış, bazıları yıkılmış ve bazılarının giriş-çıkışları kapatılarak uygunsuz kullanımı engellenmiştir.

İlimiz merkezi ve ilçelerinde asayiş açısından risk oluşturabileceği değerlendirilen toplam 283 'metruk bina'nın tespiti yapılmış, bu binalardan 106'sının tamamen yıkılması sağlanmıştır. Son bir ay içinde ise 13 metruk binanın daha yıkımı gerçekleştirilmiştir.
Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yaya ve motorize ekiplerle gerçekleştirilen kontrollerde, metruk binalar ve yapılar suç faillerinin konaklaması veya suç unsurlarının gizlenmesi ihtimallerine karşı sürekli olarak denetlenmektedir. Bu sayede, kamu düzeni ve güvenliği maksimum seviyede sağlanmakta, il genelindeki metruk binaların suçlulara ve suç unsurlarına karşı güvenliği artırılmaktadır."

cankiri-metruk-bina-00.jpg

METRUK BİNALARDA 'TAŞIMA SEÇMEN' AVI!

Öte yandan başta Çankırı Merkez olmak üzere ilçelerde askıya çıkan seçmen listelerine itirazlar geride bıraktığımız hafta içerisinde toplandı. Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre özellikle ilçelerde 'metruk binalar'a 'taşıma seçmen' yerleştirildiği yönündeki ihbarları başta ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekipler ile bazı bölgelerde jandarma birimlerinin kontrol ettiği, ortaya çıkarılan usulsüzlüklerin de ilçe ve il seçim kurullarına iletildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler