Çankırı'da belediye ekipleri teyakkuzda!

Çankırı'da belediye ekipleri teyakkuzda!

Yoğun kar yağışı altında kalan Çankırı'da, vatandaşın olumsuz şartlardan etkilenmemesi adına belediye ekipleri tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Bölgede etkisini gösteren yoğun kar yağışı ilçelerde (Kızılırmak dışında) okulları 1 gün süreyle tatil ederken Çankırı şehir merkezinde de etkili oldu. Özellikle sokak aralarında vatandaşın kaldırımlarda rahat yürüyebilmesi amacıyla belediye ekipleri yoğun bir çalışma sergilediler.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de Instagram'dan yaptığı paylaşımda; "Kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız. Cadde, sokak ve kaldırımlarda özveriyle çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İçiniz rahat olsun, kar yağışı durana dek ekiplerimiz hiç durmayacak." dedi.

cankiri-kar-temizlik-resim-01201.jpg

ÇANKIRI'DA BELEDİYE EKİPLERİ KAR MESAİSİNDE... 

Kış aylarına girerken hazırlıklarını tamamlayan Çankırı Belediyesi, 2020 yılının ilk karını karşıladı. Belediye ekipleri, yayaların yoğun olduğu cadde, sokak, ana ve ara arterlerde buzlanmanın önüne geçmek için kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. 150 personelin görev aldığı çalışmalarda, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve ulaşımın aksamaması için yaklaşık 75 ton tuz kullanıldı. Teknik ekiplerin mesaisine diğer birimlerden oluşturulan ekipler de destek verdi. 

Yurdun genelini etkisi altına almaya başlayan kar yağışının Çankırı’da da etkili olmasının ardından Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen karla mücadele çalışmaları hızlı ve etkin başladı. 150 Personelin görev aldığı çalışmalarda; 3 adet kar küreme aracı, 2 adet bekoloder, 2 adet greyder ve 3 adet traktör kullanıldı. 180 km’lik yol ağının tamamında gerçekleştirilen küreme ve tuzlama çalışmaları sayesinde araç trafiğinde sıkıntı yaşanmazken yaya trafiği için ise kaldırım temizleme çalışmaları akşam saatlerine kadar aralıksız olarak yürütüldü. Çalışmalar kapsamında vatandaşları özellikle okullara, ibadethanelere ve şehir merkezine ulaştıran kaldırımlar, gecenin ilk saatleriyle birlikte sabah erken saatlerde yeniden temizlendi. 

Olası kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldıklarını belirten Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kar yağışının başladığı andan itibaren gerekli tüm ekip ve ekipman ile sahada olduklarını belirtti. Esen, “Pazartesi günü saat 13.00 itibari ile başlayan kar yağışında vatandaşlarımızın her hangi bir mağduriyet yaşamamaları için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında şu an itibari ile şehrimizde kapalı hiç bir yolumuz bulunmamaktadır. Ekiplerimizin kar mesaisi titizlikle devam etmektedir.” şeklinde konuştu.  

cankiri-kar-teyakkuz-resim-12022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler