Çankırıda böylesi kış görülmedi

Çankırı'da böylesi kış görülmedi

Bölgede yaşanılan kış şartları, ezber bozacak cinsten.

Tüm yurdu etkisi altına alan ağır kış şartları, Çankırı bölgesinde adeta yaşlı insanların bildiklerini ve gördüklerini çöpe atacak şekle bürünmeye başladı.

Özkanoğlu ADOPEN'de Kampanya
Son gün 29 Şubat

Dün öğle saatlerinde kendisini gösteren yoğun kar yağışı akşam saatlerinde tipiye dönüşünce başta Çankırı - Ankara karayolunun Germece - Sülüklü arası olmak üzere, Kızılırmak - Çankırı, Orta - Ankara, Çerkeş - Ankara ve Kastamonu - Çankırı karayolları ile Ilgaz - Çerkeş arasında kalan D-100 adeta kabus yaşadı.

Bu sabah D-100'den
alınmış kareler için - TIKLA

OKULLAR PEŞPEŞE TATİL EDİLDİ

Dün saat 14.00 dolaylarında ilk okul tatili Orta ilçesiyle ilgili geldi. Daha sonra yaşanılan gelişmeler Çerkeş ve Atkaracalar'ı da tatil kervanına dahil etti.

Akşam saatlerinde Çankırı Merkez ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verilirken, gecenin ilerleyen saatlerinde valilik basın bürosu bölgenin tamamında eğitime bir gün ara verdi.

Kar altındaki Korgun ilçesinden
görüntüler için - TIKLA

GERMECE-SÜLÜKLÜ ARASI SÜRÜCÜLERE
BUGÜN DE ZORLU ANLAR YAŞATABİLİR

Yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde aksatırken Çankırı - Ankara karayolunun Germece - Sülüklü mevkii sürücüler için yine aşılamadı. Saat 15.00 dolaylarında başlayan sıkıntı gecenin 21.00'ine kadar devam etti. Bu saatlerde yapılan çalışma ile yol trafiğe açıldı.

Çankırı - Ankara karayolu
Baykuş Boğazı mevkiinden görüntüler - TIKLA

Sabah saatlerinde yine aynı noktada yani Germece - Sülüklü arasında yolun zaman zaman kapandığı ancak bölgede bulunan İl Özel İdaresine ait iki grayderin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

D-100 ADETA KAYAK PİSTİ

Dün gece yaşanılanlardan sonra sabah saatlerinde Sözcü18 Haber Merkezine ulaşan fotoğraf ve bilgileri değerlendirdiğimizde, D-100 adeta kayak pisti durumunda.

Çift şeritli yolda hareket halindeki araç sayısı oldukça düşük ve seyir halindeki araçlar da azami 40 km hızla yolalıyorlar.

Bölgede bulunan tüm benzin istasyonları tam kapasite ile TIR ve çekicilere otopark olmuş vaziyette. Çerkeş ve Kurşunlu'da görev yapan trafik ekipleri özellikle ağır tonajlı araçları zorunlu parka yönlendirmekte.

Öte yandan Gerede'de yoğun bir araç yığılımı olduğu ve günün ilerleyen saatlerinde halen park halindeki araçların trafiğe salınacağı öğrenildi.

KÖY YOLLARININ TAMAMI ULAŞIMA KAPALI
Yaşanan ağır kış şartları şehirlerarası ulaşımı büyük ölçüde aksatırken köy yollarını da adeta ulaşıma kapatmış durumda.

Çankırı'ya bağlı köylerin tamamına yakınının yolları bugün için kapalı.

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Merkez'e bağlı 45, Atkaracalar'a bağlı 11, Bayramören'e bağlı 25, Çerkeş'e bağlı 48, Eldivan'a bağlı 15, Ilgaz'a bağlı 66, Kızılırmak'a bağlı 22, Korgun'a bağlı 11, Kurşunlu'ya bağlı 23, Orta'ya bağlı 27, Şabanözü'ne bağlı 18 ve Yapraklı'ya bağlı 37 olmak üzere toplamda 348 köy yolu halen ulaşıma kapalı.
Kapalı köy yollarının toplam uzunluğu ise 2 bin 523 km.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler