Çankırı'da 'vali yok' diye 'bayramlaşma' iptal edildi!

Çankırı'da 'vali yok' diye 'bayramlaşma' iptal edildi!

Edinilen son dakika bilgisine göre Çankırı Valiliği'nin bayramın 1'inci günü için hazırladığı 'toplu bayramlaşma' programı Vali Abdullah Ayaz'ın İçişleri Bakanlığı tarafından Adıyaman'a görevlendirilmesi nedeniyle iptal edildi.

KONUYLA ilgili olarak Çankırı Valiliği tarafından yapılan duyuru şöyle:

"Ramazan Bayramı'nın 1. günü yapılacağı duyurulan toplu bayramlaşma programı, İçişleri Bakanlığımızca Sayın Valimiz Abdullah AYAZ'ın bayram süresince Adıyaman ili Çelikhan ilçesine görevlendirilmesi nedeniyle iptal edilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur."

ORTAYA ÇIKAN DURUM TAM ANLAMIYLA 'AKIL TUTULMASI'

Vali Abdullah Ayaz'ın Adıyaman ili Çelikhan ilçesine görevlendirilmesi gerekçesiyle 'toplu bayramlaşma'nın İPTAL edildiğini duyuran açıklama Çankırı kamuoyunda tam bir şaşkınlık ile karşılandı.

Valilik sitesinde yeralan duyuruya ilk tepki Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'den geldi. Beki; "Böylesi bir saçmalık görülmüş bir şey değil! Tam anlamıyla bir rezalet! Ne demek Vali Ayaz'ın, Adıyaman'da görevlendirilmesi nedeniyle toplu bayramlaşmanın iptali? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni böylesine 'acz' içerisine düşürmeye kimsenin hakkı yok! Vali Ayaz görevlendirildiyse, kaç tane Vali Yardımcısı var? Bir tane Vali Yardımcısı bu programa 'vekalet' edebilir!" dedi.

Beki sözlerini şöyle sürdürdü:

"İptal kararını verenlere; 'Sayın Vali'nin doğum günü mü ki o yok diye bayramlaşma törenini iptal ediyorsunuz?' sorusunu yöneltmek hiç de absürt olmaz! Devletin temsilcisi olan valinin, bir bayramda yokluğunun törenlerin iptal edilmesi gibi sonuçlar doğurmasına izin verilmemeli. Vali yoksa yardımcıları var. Bu tür durumlarda, devletin temsiliyetinin devam etmesi için gerekli adımların atılması, vatandaşların güven duygusunu korumak adına oldukça önemlidir. Vali Adıyaman'a görevlendirildi diye var olan devlet, Çankırı'da faaliyetlerine son mu verdi? Yapılan yanlıştan dönüleceğini düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler