Çankırıda vatandaş 29 Ekime ilgisiz!

Çankırı'da vatandaş 29 Ekim'e ilgisiz!

Çankırı Atatürk Stadında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilgi beklenenin hayli altında gerçekleşti.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı çerçevesinde 28 Ekim Pazar günü anıt alanına çelenkler konuldu ve akabinde 100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi’nde “Kurtuluş savaşımız” konulu resim sergisi açıldı.

Kutlama programı çerçevesinde ise Vali Vahdettin Özcan makamda tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulü sonrasında Atatürk Stadına geçildi. Atatürk Stadında yapılan törende ilk olarak Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Alb.Özkan Ulutaş ve Belediye Başkanı İrfan Dinç halkın bayramını kutladı. Atatürk Stadyumunda yapılan törene halkın katılımının düşük olması dikkatlerden kaçmadı.
 
Günün önemi nedeniyle bir konuşma yapan Vali Vahdettin Özcan, “Bugün bir özlem, akıl, uygarlık çizgisinde birleşen insanlar olarak sevgilerimizle, yüreklerimizle, en içten duygularımızla Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünü kutlamak için, birlikteyiz” dedi.
 
“Cumhuriyet 89. yaşında” diyen Özcan, “Bundan 89 yıl önce milletçe yaşadığımız çok zorlu ve çetin bir kurtuluş savaşının ardından emekle, fedekarlıkla, sevinçle, umutla, heyecanla, büyüttüğümüz, kıskançlıkla sahip çıkıp koruduğumuz Cumhuriyetimiz bugün 89 yaşında…
 
Bir devlet ve yönetim biçimi olan Cumhuriyet, halk, halk çoğunluğu, topluluk anlamına gelir. Bir başka söyleyişle Cumhuriyet halkın seçtiği temsilciler aracılığıyla kendi yönetiminde doğrudan söz sahibi olması, hiçbir kısıtlama ve sınırlama olmadan egemenliği elinde tutmasıdır” dedi.
 
“Cumhuriyet’in ilanıyla halkımız demokrasiyle tanışmıştır” diyen Vali Özcan, “Cumhuriyet insanımızın ufkunu genişletmiş, toplum hayatımıza dinamizm katmıştır, cumhuriyetimizi ayakta tutan yegâne kuvvet, milletimizin demokrasiye olan bağlılığıdır. İnsanımız Cumhuriyeti demokrasiden kesinlikle ayrı düşünmemiş, vesayete ve statükoya karşı büyük çoğunlukla tavır almış, mütevazı konumlardan yükselen millet evlatları devletin en yüksek makamlarına gelerek bu topraklarda özgürlükçü demokrasinin yaşadığını, bundan sonra da yaşayacağını kanıtlamışlardır.
 
Cumhuriyetin kurulması ve yaşatılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anarken, son günlerde vatan savunması ve Cumhuriyeti korumak üzere can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anar,  gazilerimize de acil şifalar diler onlara da minnet ve şükranlarımızı sunarız.
 
Bu duygularla sözlerimi, Gazi Mustafa Kemal’in 10. Yıl Nutku’ndan bir alıntıyla sonlandırmak istiyorum: Türk Milleti, ebediyete akan her on senede, bu büyük Millet Bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi
 
Yapılan konuşmanın ardından Rümeysa Canbaz, Taha Yasin Bayramoğlu ve Zeynep İzmirlioğlu şiirlerini okudu ve akabinde Cumhuriyetin 89. yıl dönümü nedeniyle yapılan kros yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları verildi. Kupa töreninin ardından ise geçit töreni gerçekleştirildi. (Kaynak: Karatekin gazetesi)
 
29ekim-cankiriziraatodasi-sozcu-resim-102.jpg
 
ATATÜRK STADI'NDAKİ TÖRENLERİ
YAKLAŞIK 200 KİŞİ İZLEDİ...
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ile ilgili olarak Atatürk Stadında yapılan töreni yaklaşık 200 dolayında Çankırılı'nın takip ettiği öğrenildi.
 
Burada gerçekleştirilen kortejde asker 3 araç ve polis teşkilatı 2 araçla katılırken, sivil toplum kuruluşu olarak sadece Çankırı Ziraat Odası'nın dahil olduğu bir geçit resmi töreni izleyenleri hayli sıkıntıya soktu.
 
Bununla birlikte başta Belediye Başkanı İrfan Dinç olmak üzere bazı şahsiyetlerin de "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı" yayımlamamaları hayli düşündürücü. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının böylesi bir bayrama duyarsız kalmaları da gelinen durumun vehametini çok daha belirgin olarak ortaya koymakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler