Çankırılı işadamları Rusyadan döndü

Çankırılı işadamları Rusya'dan döndü

2-6 Nisan tarihleri arasında Rusya - St. Petersburg Foodpack Gıda İşleme ve Paketleme Fuarı'nı ziyaret eden 32 işadamı Çankırı'ya döndü.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 32 işadamı, 2-6 Nisan tarihleri arasında Rusya – St. Petersburg Foodpack Gıda İşleme ve Paketleme Fuarı’nı ziyaret etti.

KOSGEB tarafından desteklenen fuar gezisine Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fehmi Bölükbaşı başkanlık etti. 
 
Çankırı işadamları fuar ziyareti sonrasında Petersburg Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile görüşme imkanı buldular. İkili heyet arasındaki görüşmede St. Petersburg Türk Ticaret ateşesi Dilek Doğruer de bulundu. St. Petersburg Dış İlişkiler sorumlusu Ekaterina Lebedeva ile yapılan görüşmelerde Çankırı’da üretilen ürünlerin St. Petersburg’a ihracatı ve karşılıklı ikili ilişkilerin geliştirilmesi ile bilgi paylaşımı ve iki oda üyelerinin birbirleriyle ticaretinin kolaylaştırılması konuları masaya yatırıldı. Görüşmeler sonrasında Çankırı heyetine başkanlık eden Fehmi Bölükbaşı, Ekaterina Lebedeva'ya ay-yıldızlı tuz lambası hediye etti.
 
cankiri-rusya-fuar-ziyaret-sozcu-resim-41.jpg
 
FEHMİ BÖLÜKBAŞI: ZİYARET FAYDALI OLDU
 
Görüşmelerle ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi’ne konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fehmi Bölükbaşı “Rusya seyahatimizin işadamlarımız açısından hayli olumlu geçtiğini söyleyebilirim. Yaptığımız ikili görüşmeler sonrasında St. Petersburg Ticaret ve Sanayi Odası ile karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için önümüzdeki günlerde bir anlaşma imzalayacağız. Uygun bir tarihte Çankırı’ya yapılacak bir ziyaretle ilişkilerin daha da pekiştirilmesi amaçlandı. Bu tür ziyaretlerin bölge işadamlarımızın ticaret hacimleri ile birlikte dış dünyadaki gelişmeleri yerinde görme gibi bir kazanım sağlamalarının kendilerine kazandırdığı avantajları da yaşayarak öğreneceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler