Çankırılı vatandaşın talebi: Oda Başkanları maaşlarınızı açıklayınız!

Çankırılı vatandaşın talebi: Oda Başkanları maaşlarınızı açıklayınız!

Çankırı Şoförler Odası Başkanlığı ve Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi başkanlığından ayrıldıktan sonra bu kurumlarda Danışman ve de Müdür kadrosu alan Necati Akdoğan'ın yarattığı gündeme, vadandaş yeni bir soruyla dahil oldu.

'Esnaf' kaydı düşürüldükten sonra başkanlığını yaptığı Çankırı Şoförler Odası'nda 'danışman', Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi'nde de 'müdür'lük görevine atanan Necati Akdoğan'ın yarattığı gündeme, sokaktaki vatandaş da dahil oldu.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan çok sayıda Çankırılı; "Yaşanan rezaleti sayfalarınızdan takip ediyoruz! Böylesi koltukları terketmeyenlerin önemli bir nedeni olmalı! Merak ediyoruz ve sizlerin aracılığı ile de merakımıza cevap arıyoruz! Çankırı'da halen görev yapan Oda Başkanları aldıkları maaşı sizlerin aracılığıyla kamuoyu ile paylaşsınlar! Biz de Oda Başkanlığı'nın o koltukta oturanlara ne kadar gelir sağladığını bilelim!" dediler.

Sözcü18 Haber Merkezi olarak Çankırı'da faaliyette bulunan tüm oda başkanlarına bu sayfalardan sesleniyoruz... 

- Oda Başkanı olarak kaç lira maaş alıyorsunuz?

- Oda Başkanı olarak temsilcisi olduğunuz Oda'nın sizlere aldığınız maaş dışında yaptığı ödemeleri kamuoyu ile paylaşır mısınız?

Duydunuz zilin sesini!

Çağrımıza yanıt veren Oda Başkanlarını ve paylaşımlarını sizlere bu sayfadan aktarmaya devam edeceğiz.

İLK YANIT ÇANKIRI TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI
HAYRETTİN ÇELİKTEN'DEN GELDİ

Sözcü18'in çağrısına ilk yanıt veren Oda Başkanı, Hayrettin Çelikten oldu. 2009 yılından bu yana Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı koltuğunda oturan iş insanı Çelikten; "Oda Başkanlığına oturduğum ilk günden itibaren aradaki 10 yıllık süre içerisinde bir ay dahi maaş almadım! Bununla birlikte bir gün de meclis oturum hakkı ya da harcırah adı altında bir lira almadım. Bu koltukta oturduğum sürece de almayı düşünmüyorum!" dedi.

Çelikten sözlerini şöyle tamamladı: "Yaptığımız görev nasıl ki malımızın zekatını veriyor isek, sahip olduğumuz bilgi-birikimi de talibi olduğumuz sivil toplum kuruluşunu yönetirken de bunu bir ücret karşılığında yapmamamız gerektiğini düşünüyorum."

Mevcut yasalar çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, bünyeleri içerisinde görev yapan Genel Sekreter'in maaşından az olmuyor. Bununla birlikte meclis oturum hakları ve de şehir dışındaki işlerin takibi için 'harcırah' adı altında bugünkü rayiçle ortalama günlük 200 TL gibi bir ücretlendirmeleri mevcut.

ESNAF SANATKARLARI ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI
OSMAN KARADENİZ DE MAAŞINI AÇIKLADI

Çağrımıza Çankırı Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz de yanıt verdi. Karadeniz'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"2010 Yılı Mayıs ayında göreve geldiğim odaların üst kurulu olan Birlik başkanlığından, 5362 Sayılı kanunumuza göre mevcut asgari ücretin 3 katı yani 7.675,20 TL maaş alma hakkım var.Ancak böylesi sivil toplum kuruluşları esnaflarımızın ödedikleri aidatlar ile ayakta durmaktadır. Buna göre şu an almış olduğum net maaşım 3 bin 800 TL'dir. Yani bir memur maaşına bile denk gelmemektedir. Ayrıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın da başkanlığını yürütmekteyim ve bu Oda'dan da maaş almamaktayım. Kurumun çıkarlarını gözetmek adına maaşımın bir kısmını misafir ağırlamada kullanmaktayım. Bu yapmış olduğum açıklamadaki ücretleri ispatlamaktan çekinmeyeceğimi belirtmek isterim. Sizlere de Sözcü18 Haber Merkezi olarak böylesi hassas bir konuya değindiniz için teşekkür ediyor, diğer STK başkanlarının da gerçek ücretlerini açıklamalarını takip edeceğinize inanıyorum."

KAHVECİLER VE LOKANTACILAR ODASI BAŞKANI
AHMET SÖĞÜT DE AÇIKLAMA YAPTI

Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Söğüt de çağrımıza yanıt veren oda başkanları arasında. Başkan Söğüt'ün açıklaması şöyle:

"2010 Yılından itibaren Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Odamızın gelirleri sadece esnafımızın aidatlarından oluşmaktadır. Bu toplanan aidatları üyelerimizin ekonomik  sıkıntılarından dolayı doğal olarak hepsini düzenli olarak temin etmekte zorlanmaktayız. Tüm aidatları eksiksiz toplasak bile Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı'nın maaşı kadar etmiyor. Buna istinaden Odamızda çalışan sekreterin maaşını bile zor ödüyoruz. Ben Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı olarak odamızdan maaş, harcırah, yolluk, yakıt vb. ücret almıyorum."

Sayın Hayrettin Çelikten'e, Osman Karadeniz'e ve Ahmet Söğüt'e verdiği yanıtlar için teşekkür ediyor, diğer Oda Başkanları'nın da açıklamalarını merakla beklediğimizin bilinmesini istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
34 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler