Çankırıspor hükmen mağlup sayıldı ve şampiyon Kurşunlu Belediyespor

Çankırıspor hükmen mağlup sayıldı ve şampiyon Kurşunlu Belediyespor

Futbol kamuoyunda merakla beklenen kararı TFF açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu internet sayfasında yer alan bilgiye göre "AFDK Kararları - 27.03.2018" başlıklı duyuruda;

"Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 27.03.2018 Tarih ve 81 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

... 

10-Çankırı Spor Klb. hakkında; 10.03.2018 tarihinde oynanması gereken Orta Bld. Spor-Çankırı Spor 1. Amatör Küme (Çankırı) müsabakasına gelmeyerek talimatlara aykırı harekette bulunulması nedeni ile 3-0 hükmen mağlubiyet ve mevcut puanından 3 puan silinmesi cezası verilmesine,"

TFF'nin Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği bu kararla birlikte Çankırıspor'un şampiyonluğu el değiştirerek ligi ikinci tamamlayan Kurşunlu Belediyespor yeni şampiyon olarak Bal Ligi'ne yükselme maçı için Çankırı 1074 ile final maçı oynamaya hak kazandı.

ÇANKIRISPOR KULÜBÜ BAŞKANI SEVDA KARAALİ'DEN İLK AÇIKLAMA
TFF'nin kararı sonrası Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali sosyal medyadan yayınladığı mesajda "Çankırıspor; Her ne kadar amatör disiplin kurulu kararına saygılı olmakla birlikte haklı  davasını futbol ailesinin daha üst değerlendirme mercisi olan Tahkim Kurulu'na itiraz hakkını kullanacaktır" dedi.

Başkan Karaali açıklamasının devamında;

"Bugün Amatör Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu Orta Belediyespor - Çankırıspor karşılaşması kararına; TFF Tahkim kurulu nezdinde tarafımızca itiraz edilmiştir. Tahkim Kurulu kararı neticelenene kadar Çankırıspor antremanlarına ve hazırlık maç programlarına devam edecektir. Çünkü, bugünkü karar ne olursa olsun mutlaka bir itiraz eden taraf olacaktı. Bizim de bütün hazırlıklarımız bu yöndeydi. Çok şükür ki itiraz eden taraf biz olduk. Kimsenin karalamasına, kendi menfaati uğruna şehri ve Çankırılılar'ı küçük düşüren açıklamasına maruz kalmadan sadece ve sadece kendi hakkımız olan sahada alın teriyle kazanılan şampiyonluğumuzun onurlu mücadelesini vereceğiz. Başta camiamız olmak üzere herkesi sağduyu ve sükunetle beklemeye, verilen kararlara saygı, Çankırılı'ya yakışır çerçevede yorumlamaya davet ediyorum." dedi.

kursunlu-belediyespor-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler