Çankırıya ateş düştü!

Çankırı'ya ateş düştü!

Şırnak'ta Besta bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu.

ŞIRNAK'taki Besta bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 teğmen şehit oldu. Şehit olan üsteğmenin baba ocağının Kurşunlu olduğu ve kendisinin Çankırı doğumlu olan Korhan Kuruçay olduğu öğrenildi.

Şehit Üsteğmen Korhan Kuruçay'ın çatışmada şehit düştüğü haberi Kurşunlu'daki baba ocağına ulaştı ve gelen haber başta baba Ünal Kuruçay olmak üzere ailesini büyük mateme boğdu.

Şehit üstteğmen Korhan Kuruçay'ın Hicret Topçu Kuruçay ile 7 Nisan'da nikah töreni yaptığı ve haziran ayı ortalarında da düğün hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

ŞEHİT EVİ TAZİYELERLE DOLUP TAŞIYOR

Güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada hayatını kayb7eden üsteğmen Korhan Kuruçay'ın baba ocağı Kurşunlu'daki evi şu saatlerde dolup taşıyor. İlçe merkezinde Hacı Bekir mahallesindeki baba ocağını ilk ziyaret edenler arasında Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu ile Saçak Belediye Başkanı Hamza İnkaya oldu. MHP Çankırı İl Başkanlığından bir heyet ile MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Tevfik Rüştü Özgür de acılı aileye taziye ziyaretinde bulunanlar arasında.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile CHP Isparta milletvekili Ali Haydar Öner'in de acılı aileyi telefonla arayarak taziyede bulunduğu öğrenildi.

BABA ÜNAL KURUÇAY: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

 

Baba Ünal Kuruçay oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ''Şehit babası olmanın gururunu yaşıyorum. Söyleyecek başka sözüm yok. Sözün bittiği yerdeyiz'' dedi.
 
Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu da şehit Teğmen Kuruçay'ın 22 Haziran'da düğün yapmayı planlandığını, babasının da Ankara'daki evlerinden gelerek ilçede hazırlıkları yürüttüğü sırada acı haberi aldığını söyledi.
 

cankiri-korhan-es-sozcu-resim-053.jpg

ŞEHİT KURUÇAY PAZARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Konuyla ilgili olarak Çankırı Valiliği Basın Bürosunca yapılan açıklama şöyle:
 
"Şırnak’ın Besta Bölgesi’nde teröristlerle Güvenlik Güçleri arasında çıkan çatışmada Hemşehrimiz Teğmen Korhan Kuruçay şehit olmuştur. 
 
3 Temmuz 1987 doğumlu Ünal ve Nezire oğlu şehidimiz Teğmen Korhan Kuruçay, Çankırı’nın Kurşunlu İlçesi’nde 28 Mayıs 2012 Pazartesi günü yapılacak törenle öğle namazını müteakip defnedilecektir. 
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
cankiri-ates-kursunlu-sozcu-resim-052.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
35 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler