Çatışmalar günün ilk ışıklarına kadar sürdü

Çatışmalar günün ilk ışıklarına kadar sürdü

Polisin Gezi Parkı eylemlerine yaptığı müdahale gece de devam etti.

Müdahale karşısında yorgun düşen ve üşüyen çevik kuvvet polislerinden bir kısmı meydana ateş yakıp ısınırken, bir kısmı da yerlere yatarak uyudu. Dinlenen polislerden bazıları ise eylemcilerle gece saatlerinde de çatışmaya devam etti.
 
Taksim Gezi Parkı eylemlerine polisin yaptığı müdahale gün boyunca sürdü. Müdahalenin devam ettiği sırada çevik kuvvet polislerinin Taksim Meydanı’nda yerlere yatarak dinlenmesi dikkat çekti.
 
YERLERE UZANDILAR
Taksim Meydanı ve çevresinde dün sabah saatlerinden itibaren aralıksız devam eden polis müdahalesi ilginç görüntülere de sahne oldu. Dün sabah saat 07.30 sıralarında polis, Taksim’deki katılımcılara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Çatışmalar gün boyunca devam etti. Ara vermeden görev yapan çevik kuvvet ekiplerinin Taksim Meydanı’nda bulunan Cumhuriyet Anıtı çevresindeki beton zemine yan yana yatarak dinlenmesi dikkat çekti.
 
taksimgeziparki-resim-02.jpg
 
TAKSİM MEYDANI BARİKATLARDAN TEMİZLENİYOR
Taksim Meydanı'nda gün boyu süren çatışmalar ardından polis, belediye ekipleri ve iş makineleri temizlik çalışmalarına başladı.
 
Taksim'de polisin kontrolü sağlamasının ardından hummalı bir çalışma başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri ve iş makineleri, meydanı barikatlardan arındırdı. Göstericilerin yaktığı ve kullanılamaz hale gelen araçlar birer birer kamyonlara yüklendi. Temizlik işçileri de çatışmalardan geriye kalan çöpleri süpürdü.
 
Temizlik çalışmalarının yapıldığı sırada da polisin meydana çıkmak isteyen göstericilere müdahalesi devam etti. Genel olarak Taksim Anıtı çevresinde kalan polis, meydana yaklaşmaya çalışan grupları biber gazı ve tazyikli su ile püskürttü.
 
taksimgeziparki-polismudahalesi-sozcu-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler