Çavundur OSBnin iptali yanlış olur

Çavundur OSB'nin iptali yanlış olur

Çavundur OSB tartışmasına Çankırı 22. Dönem Ak Parti milletvekili Prof. Dr. Hikmet Özdemir de katıldı

Sözcü18’e konuşan Özdemir “Sayın milletvekili gerçekleşmiş bir projeyi iptal ettirme yerine bir yenisini Çankırı’ya kazandırma gayretinde olmalı” dedi.

Çavundur OSB ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere ile Ak Parti milletvekili Hüseyin Filiz arasında yaşanan tartışmaya 22. Dönem Çankırı milletvekili Prof. Dr. Hikmet Özdemir de dahil oldu.

Halen İstanbul Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Hikmet Özdemir Sözcü18’e yaptığı açıklamada “TBMM’de görev yaptığım dönemde Yıldızlar Holding’in Kurşunlu’ya yatırım kararı kesinleştikten sonra, bir kısmını oluşacak yan sanayi diğer bölümünü de yine Yıldızlar Holding’in kullanabileceği düşüncesiyle oluşturduğumuz Çavundur OSB’nin bugünkü gelinen nokta hayli üzücü” dedi. Prof. Dr. Hikmet Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇAVUNDUR OSB'NİN İPTALİ YANLIŞ OLUR

“Yıldızlar Holding’in Kurşunlu’daki yatırım kararının kesinleşmesinden sonra hemen yanıbaşında bulunan Çavundur’da  oluşturulacak OSB’nin bölgede oluşacak yan sanayi için önemli bir ihtiyacı gidereceği kanaatimiz hasıl olunca böylesi bir karar için çaba gösterdik. Sanıyorum 60 hektarlık ve pek de münbit olmayan bir arazi üzerinde, içinden doğalgaz hattı geçen bir OSB kararı çıkarttık. Hatta o günlerde Yıldızlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin beyle yaptığım görüşmede kendisi ‘OSB’nin bir bölümünü de biz kullanabiliriz’ diyerek projeyi desteklemişti.

Kurşunlu – Çavundur bölgesinin bir şekilde değerlenmesi düşüncemiz o gün de mevcuttu bugün de aynı düşünce içerisindeyim. Şahsi kanaatim Çavundur OSB’nin hız kesmeden devam etmesidir. Hüseyin Filiz bey Çankırı için yeni OSB’ler düşünüyorsa bunu gerçekleştirsin. Böylesi icraatten bir Çankırılı olarak ben de büyük memnuniyet duyarım. Ancak kurulmuş ve projelendirilmiş bir OSB’nin iptal ettirilmesi Çankırı için yanlış bir icraat olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler