Çerkeş Aytaç'da büyük yangın

Çerkeş Aytaç'da büyük yangın

Gece yarısı başlayan yangın, Aytaç tesislerinde büyük hasara neden oldu.

Çerkeş - Aytaç tesislerinde gecenin ilk saatlerinde başlayan yangın, çevre illerden gelen destek ve AFAD'ın havadan yaptığı müdahale sonrasında öğle saatlerinde kontrol altına alınabildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, elektrik kontağından çıkan yangın, Aytaç tesislerinin beyaz et bölümünü bütünüyle imha etti. Yangına ilk müdahale Çerkeş Belediyesi itfaiye ekipleriyle gerçekleşirken ilerleyen saatlerde çevre ilçelerden ve Bolu/Gerede, Kastamonu, Ankara ve Karabük'ten yardım istendi. 

Belediye Başkanı Hasan Sopacı "Yaşanan facianın büyüklüğünden sabahın ilk saatlerinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da bilgilendirildi. Kendisinin de desteğiyle AFAD'tan yardım sağlandı ve yangına havadan helikopter ve uçakla müdahale edildi. Can kaybının olmaması sevindirici. Söndürme faaliyetind bulunan itfaiye çalışanlarından bazıları dumandan etkilendiler. Kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmalarına başlanıldı" dedi.

Aytaç tesislerindeki yangın çalışmaları sürerken konudan haberdar edilen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın İzmir seyahatini yarıda keserek şu saatlerde Çerkeş'e geldiği öğrenildi.

9 KİŞİ AYAKTA TEDAVİ EDİLDİ
Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, yangını büyük oranda kontrol altına aldıklarını ve çalışmaların sürdüğünü söyledi. Vardiyalı çalışılan tesiste dumandan etkilenen 9 kişi, Çerkeş Devlet Hastanesinde ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Öte yandan, basın mensuplarının tesisin bulunduğu alana girişine, güvenlik gerekçesiyle izin verilmiyor.

566d549267b0a922ac93c433.jpg

12347778_1000873446652124_737628598411755356_n-001.jpg

ÜLKER GRUBU'NDAN SÖZCÜ18'E BİLGİLENDİRME
Öte yandan, AYTAÇ tesislerindeki yangının önemli çapta hasar vermesi çalışanları da üzüntüye boğdu. Gündemde Rusya ile yaşanan uçak krizi ve sonrasındaki gelişmeler çerçevesinde bu ülkeye yapılan önemli miktardaki beyaz et ihracatının da sekteye uğraması sonucu geride bıraktığımız ayda AYTAÇ'dan ilişkileri kesilen yaklaşık 100 işçiden sonra, bugünkü yangınla birlikte fabrika çalışanları umutsuzluğa düştü.

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız ÜLKER Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye "AYTAÇ markası grubumuz içerisinde önemli bir mihenk taşına sahip. Bugün yaşadığımız üzücü olayın boyutları hangi düzeyde olursa olsun, grubumuz başta beyaz et ünitesi olmak üzere gerekli yenilemeyi yapacak pozisyona en kısa sürede geçecek ve üretimimizi aksatmadan sürdürme gayreti içesinde olacaktır" dedi. Erbengi sözlerini "Çalışanlarımızın herhangi bir ümitsizliğe kapılmasına şimdilik gerek yoktur" şeklinde tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler