Çerkeş tüneli inşaatına 'ödeneksizlikten' kilit vuruldu

Çerkeş tüneli inşaatına 'ödeneksizlikten' kilit vuruldu

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi ile Çankırı'nın Çerkeş ilçesinin gelişmesine büyük katkı sağlayacak iki kilometrelik tünelin inşaatı, ödeneksizlik nedeniyle durdu.

Ankara'nın Kızılcahamam ile Çankırı'nın Çerkeş ilçeleri arasındaki karayolunu 10 kilometre kısaltacak tünel inşaatı 'ödenek' yokluğu nedeniyle durdu. 2 bin 70 metre uzunluğundaki tünelin yapımına 2016 yılında başlanmıştı. Tünel, Kızılcahamam-Çerkeş arasındaki ulaşımı 10 kilometre kısaltacaktı. Bayburt Grup tarafından yapımı sürdürülen tünel inşaatının tamamlanmasını bekleyen her iki ilçede de tamamlanması dört gözle beklenirken 'ödenek' yokluğu nedeniyle yapımının durdurulması şaşkınlık yarattı.

KARAYOLU İHALESİ DE ASKIDA KALDI!
Öte yandan Kızılcahamam-Çerkeş karayolunun da yapılan projelendirme sonrasında 'ödenek yokluğundan' dolayı ihale askısında kaldığı öğrenildi. Özellikle kış aylarında vatandaşları zor duruma sokan virajları ve eğimli yolları ortadan kaldıracak olan çalışmayla beraber yol üzerinde 16 metrelik bir genişlemenin olması beklenirken, yolun başkent Ankara’ya ulaşımı 40 km’lik mesafeyle kısaltacaktı. Konuyla ilgili olarak TBMM 25 ve 26. dönem Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz 2017'nin Mayıs ayında yaptığı açıklama ile “Burada asıl mesele yol yapımı değil. Asıl mesele Çerkeş’in kaderi. Bu yol yapıldıktan sonra ilçenin kaderi değişecek. Ankara’ya Gerede yolu üzerinden ulaşım sağlayan Bartın, Karabük-Safranbolu ve birçok ilçesi, Kastamonu ve Sinop’un bir kısmı, Çankırı’nın da Ilgaz’dan başlayarak Kurşunlu, Atkaracalar ve Bayramören ilçeleri Gerede üzerinden değil Çerkeş yolundan gidecek. Böylece Ankara’ya ulaşım 40 km kısalacak. Bu yol aynı zamanda 2 devlet yolundan, İstanbul Karadeniz E80 hattı ve Ankara-İstanbul hattı trafiğinden yüzde 1 pay alan alternatif yol olacak. Çerkeş güzergâhının bu kadar yoğun şekilde kullanılması ilçemize her anlamda katkı sağlayacak” ifadelerini kullanmıştı!

isik-dagi-cerkes-tuneli-resim-09.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler