CHP Çankırıda yokları oynuyor!

CHP Çankırı'da "yok"ları oynuyor!

Cumartesi günü yapılan CHP Merkez İlçe Kongresi acı gerçekleri ortaya koydu.

Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen CHP Çankırı Merkez İlçe Kongresi acı gerçekleri de beraberinde getirdi. Kongrenin temenniler bölümünde ortaya atılan soru ile CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı'nın konuya ilişkin yanıtı, partinin Çankırı'da "yok"ları yaşadığını acı da olsa ortaya serdi.

Karatekin gazetesinde yer alan "Atatürk'ün partisi gençsiz kaldı" başlıklı haberde yer alan bilgilere bakıldığında ister istemez "CHP Çankırı'da 'yok'ları oynuyor" (!) demekten kendimizi alamıyoruz. İşte o haber:
 
"ATATÜRK'ÜN PARTİSİ GENÇSİZ KALDI"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kongresinde, dilek ve temenniler bölümünde ortaya atılan “CHP Çankırı gençliği nerede ?” sorusu CHP’nin gençlik hareketini, gençlerin iş kaygısı nedeniyle oluşturamadığı sonucunu ortaya koydu.
 
CHP Şabanözü delegesinin “Siyasette gençliği arkasına alamayan hiçbir siyasi parti başarılı olamaz. Ben 54 yaşındayım. Aşağı yukarı hepimiz bugün burada aynı yaş standardı ile buradayız. Gençliğin olmadığı yerde siyaset zor. Gençliğimize el uzatamıyoruz, gençliğimizi yakalayamıyoruz. Bir yerde bir hata yapıyoruz ki belirli noktalara gelemiyoruz. Çankırı Gençliği bizim partimize mi ilgisiz, yoksa biz bu konularda gençliğimizin düzeyine inemiyor muyuz?” sorusuna cevap veren CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Gençlik Kollarını kurmak için çok mücadele harcadıklarını ifade ederek şunları söyledi:
 
"CHP'LİLERE AİT İŞYERİ YOK" (!)
 
“Üniversitede okuyan arkadaşlarımızla sürekli temas içindeyiz. Gençlik Kollarını kurmak için üniversitemizden ve ilimizden başvurular oluyor, ama arkadaşlarımızda süreklilik arz etmiyor. Bir de şöyle söylemleri oluyor: Okuldaki cemaat ve tarikat baskınsından, hocaların karşıt görüşlü duruşlarından ve Çankırı halkının mahalle baskısından çekindiklerini söylüyorlar. Yerelden müracaat eden arkadaşlarımız da iş imkanı nedeniyle işe girmek zorunda olduklarını, bunun yüzünden CHP’ne kayıt olmalarının ileride bir engel arz edeceğini söyleyerek mesafeli duruyorlar.
 
Burada biz CHP'lilere ait bir işyeri yok. Genç arkadaşlarımıza da iş bulma şansımız olmadığı için de gençler burada geri çekiliyor. Bunun en büyük acısını da CHP İl Başkanlığı olarak biz çekiyoruz. Gençlerimize olabildiğince imkân tanımaya çalışıyoruz, yapmak istedikleri etkinliklere destek olmaya çalışıyoruz ama bu konuda bir başarı elde edemedik. Bu neden il yönetiminin gençlere olan ilgisizliğinden kaynaklanmıyor. Geri duruş ve geri çekilişlerde elimiz kolumuz bağlı kalıyor.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler