CHP Gençlik Kolları Başkanından gazeteciye saldırı

CHP Gençlik Kolları Başkanı'ndan gazeteciye saldırı

Bugün Gazetesi TBMM muhabiri Ezelhan Üstünkaya, CHP Gençlik Kolu Başkanı ve milletvekili danışmanı İrfan İnanç Yıldız'ın saldırısına uğradı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Milletvekili Faik Tunay’ın danışmanı, BUGÜN gazetesi TBMM muhabiri  Ezelhan Üstünkaya’ya saldırdı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve CHP Milletvekili Faik Tunay’ın danışmanı Yavuz Demir, Meclis’te terör estirdi. Muhabirimiz Ezelhan Üstünkaya’ya saldıran ikili olayın hemen ardından görevden alındı.

Yıldız ve Demir, "CHP'li gençlerden başkanlarına ihale suçlaması" haberiyle ilgili olarak Meclis koridorlarında karşılaştıkları BUGÜN gazetesi parlamento ve CHP muhabiri Ezelhan Üstünkaya ile konuşmak istedi. Üstünkaya, görüşmeyi CHP'nin grup toplantılarını yaptığı salonun kulisinde yapmak isterken Yıldız ve Demir ısrarla gazetenin TBMM'deki bürosuna gitmek istedi. Bunun üzerine ikiliyi büroda misafir etmek isteyen Üstünkaya içeri girdiğinde neye uğradığını şaşırdı.

"SİZ GAZETECİ MİSİNİZ LAN"

Ezelhan Üstünkaya'nın üzerine yürüyen Milletvekili Tunay'ın danışmanı Yavuz Demir ve Yıldız yayınlanan haber nedeniyle tepki gösterdi. "Siz de gazeteci misiniz lan" diyerek bağırmaya başlayan Demir'in hareketlerini kontrol edememesi üzerine TBMM'deki diğer gazeteciler araya girdi. Demir'in bir türlü sakinleşmemesi ve sesini daha da yükseltmesi üzerine Meclis polisi olaya müdahale etti. Koşarak kaçmaya çalışan iki saldırgan sonunda polis tarafından yakalandı. Parlamento'da Bugün Gazetesi bürosunda muhabirimize yönelik saldırıyla ilgili olarak TBMM'deki polisler tarafından tutanak tutuldu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR

Meclis'te yaşanan çirkin saldırının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ezelhan Üstünkaya'yı telefonla aradı. Yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu belirten Kılıçdaroğlu Üstünkaya'dan özür diledi. Kılıçdaroğlu "Özür diliyorum. Keşke hiç böyle bir şey yaşanmasaydı" dedi.

GEREĞİ YAPILACAK SÖZÜ

CHP'den Üstünkaya'ya özür telefonlarının ardı arkası gelmedi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Üstünkaya'yı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Hamzaçebi "Bu işin takipçisi olacağım" diye konuştu. Muhabirimiz Ezelhan Üstünkaya'yı arayan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da özür dilediğini belirtti. Tarhan, "Bir kadın olarak her zaman yanınızdayım. Bu işin takipçisi olacağım ve peşini bırakmayacağım. Gereği yapılacak" dedi. Muharrem İnce ve Gürsel Tekin'in yanı sıra çok sayıda CHP milletvekili Üstünkaya'yı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

GÖREVDEN ALINDILAR

CHP yönetimi, Meclis'te yaşanan skandalın ardından Ezelhan Üstünkaya'ya verdikleri sözü tuttu. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay'ın danışmanı Yavuz Demir'i görevden aldı

 

susturulmuş bir toplum kör, sağır ve dilsiz demektir'' dedi.

SALDIRININ NEDENİ

BUGÜN gazetesinde yeralan ve Ezelhan Üstünkaya imzalı "CHP'li gençlerden başkanlarına ihale suçlaması" başlıklı haber yüzünden saldırının gerçekleştirildiği öğrenildi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın bir marifeti de, İzmir'deki operasyonda ortaya çıktı. Kuşadası Belediyesi'nin temizlik ve yemek ihalesini alan firmanın, Yıldız'ı kendilerine çalışıyor gösterip maaşa bağladığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler