CHP Genel Başkan Yardımcısı istifa etti!

CHP Genel Başkan Yardımcısı istifa etti!

CHP Genel Başkan Yardımcılarından Gülseren Onanç, görevinden istifa etti...

 

CHP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, görevinden istifa etti. Onanç'ın 'CHP tabanının yüzde 65'i barış sürecini destekliyor' açıklaması gündeme oturmuştu.
 
'CHP TABANI BARIŞ SÜRECİNİ DESTEKLİYOR' DEMİŞTİ
Onanç, cuma günü Malatya'da yaptığı açıklamayla dikkat çekmişti. Onanç, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanının yani 'CHP'ye oy verdim' diyenlerin yüzde 65'i barış sürecini destekliyor. Bu, çok önemli bir orandır. Sürecin neler içerdiğini bilmediği halde, bu sürecin barışa evrilmesi gerektiğine inanan bir CHP var" sözleriyle dikkat çekmişti.
 
'BÖYLE BİR ANKET YOK'
CHP kulislerinde, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, partinin böyle bir anketinin olmadığını söylediği, Onanç'ın açıklamasının parti çevrelerinde rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. Konunun dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK'da da gündeme geldiği, bazı üyelerin Onanç'a, "Tabanın AKP politikalarını desteklediği" yönündeki ankete nereden ulaştığını sorduğu ve tartışmalar yaşandığı iddia ediliyor.
 
İSTİFAYI KILIÇDAROĞLU MU İSTEDİ?
Onanç'ın Malatya'da açıkladığı 'Yüzde 65 destek anketinin' CHP değil Tarhan Erdem'in yaptırdığı bir anket olduğu, Kılıçdaroğlu'nun da bu duruma tepki gösterdiği ve Onanç'ın istifasını istediği belirtiliyor. 
 
'CHP DEVRİMCİ DEĞİL'
Onanç, geçen yılın kasım ayında AGOS gazetesine verdiği röportajda "CHP devrimci değil" demiş, o sözler de parti çevrelerinde çok konuşulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler