CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yumurtalı saldırı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yumurtalı saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara Kocatepe Camii'ndeki 2 şehidin cenaze töreninde yumurtalı protesto yapıldı.

Kılıçdaroğlu, "Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz" dedi. Yumurtalı protestoyla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ise Kılıçdaroğlu'na yumurta atanların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ekibi olduğunu iddia ederek, "Eğer Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturmayı başlatmazsanız, olayın faillerini bulmazsanız halk bunun hesabını sizden mutlaka soracaktır" dedi.

VAN’ın Gürpınar İlçesi'nde PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Özgür Kara ve Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirmeleri sonucu şehit olan askerlerden Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım Ankara Kocatepe Camisinden son yolculuklarına uğurlandılar.  

Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kalabalık arasından yumurtalı saldırı yapıldı. Atılan yumurtalar Kılıçdaroğlu ve üç korumasına isabet etti.      

Yumurtalı saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Korumalar tarafından hızla alandan uzaklaştırılmaya çalışan Kılıçdaroğlu, ara bir sokağa yönlendirildi. Alandan uzaklaşmak için yürüdüğü sırada açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Şehitler bizim şehidimizdir. O şehitlere sahip çıkmak her vatanseverin görevidir. Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten engelleyemeyecektir. Ankara Büyükşehirden militanları toplayıp buraya taşımak, her şeyden önce şehitlere ve ailelerine saygısızlıktır. Bizim onlara boyun eğeceğimizi sanıyorlar. Kim olurlarsa olsunlar onlar ülkelerini seviyor, biz de seviyoruz ülkemizi. Sonuna kadar ülkemizin, şehitlerimizin haklarını savunacağız." değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, daha sonra bulunduğu alana gelen makam aracına binerek ayrıldı.

ADNAN KESKİN: MELİH GÖKÇEK VE ORGANİZE ETTİĞİ EKİP
BAŞKANIMIZA SALDIRIDA BULUNMUŞTUR

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ise Kılıçdaroğlu’na yapılan yumurtalı saldırı hakkında açıklamada bulundu. Keskin, "Malasef ülkemızde laik olmayan kişiler tarafından Melih Gökçek ve organize ettiği ekip başkanımıza yumurtalı saldırıda bulunmuştur. Bu durum bizim zorumuza gitmemiştir, ancak şehit ailelerimizin yanında şehit ailelerine doğru fırlatılan yumurtalar, PKK’nın askerimize sıkmış olduğu kurşunlardan daha acı gelmiştir. O yüreği dağlanmış insanları daha çok üzdünüz" dedi. Keskin,  "Bizler bugün sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birilkte şehit ailelerimizin yanlarına katıldık. Fakat malasef ülkemizde laik olmayan kişiler tarafından Melih Gökçek ve organize ettiği ekip, başkanımıza yumurtalı saldırıda bulunmuştur. Bu durum bizim zorumuza gitmemiştir. Ancak şehit ailelerimizin yanında şehit ailelerine doğru fırlatılan yumurtalar, PKK’nın askerimize sıkmış olduğu kurşunlardan daha acı gelmiştir. Bu eylemi yapan kişiler şunları çoy iyi bilsin. Şehit ailelerinin kanını siyasete malzeme ediyorsunuz. O yüreği dağlanmış insanları daha çok üzdünüz. Şehit aileleri, ’zaten yüreğimiz kan ağlıyor zaten ateş düştü içimize. Bunlar kim oluyor da neyi savunuyorlar’ diye tepki gösterdiler. Ankara Emniyet Müdürünü ve İçişleri Bakanını istifaya davet ediyorum. Eğer bu durumu soruşturmazsanız, halk bunun hesabını mutlaka soracaktır. Bizler üstümüz aranarak girdiğimiz yere terör yandaşları elini kolunu sallayarak giriyor. Buna sebep olanlar bunun önlemini almayanlardır. Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Dünkü 19 Mayıs’ın intikamını almak istiyorsunuz. Ama CHP bunu size yaşatmayacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler