CHP'de kurultay günü

CHP'de kurultay günü

CHP, çok konuşulan kurultayını bugün yapıyor...

CHP kurultayı bugün başlıyor. 18'inci Olağanüstü Kurultay'da hem son yerel seçimde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'başarısız' bulunan ve çok sert eleştirilen Kılıçdaroğlu'nu önemli bir viraj bekliyor. 

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı, bugün ATO Kongre Merkezi’nde başlayacak. İki gün sürecek kurultayda, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce genel başkanlık için yarışacak.

Ankara Ticaret Odası (ATO Kongre) Merkezi, CHP'nin olağanüstü kurultayına sahne olacak.

VE KURULTAY BAŞLADI

Artık söz sırası delegelerde… Başkent Ankara’da gerçekleşen iki günlük büyük kurultayda, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce genel başkanlık için yarışacak.
Kurultayda genel başkan ve 60 kişilik Parti Meclisi seçimi gerçekleştirilecek.

İlk gün genel başkan seçimi ve tüzük değişikliğinin yapılması parti meclisi seçimlerinin ikinci güne kalması bekleniyor.

Kurultayı 905 basın mensubu izleyecek…

KILIÇDAROĞLU VE İNCE SALONDAKİ YERİNİ ALDI

Genel başkanlık için yarışacak olan CHP’nin mevcut Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce Kongre Merkezi’ne geldi.

İNCE VE KILIÇDAROĞLU YAN YANA

Salona önce Muharrem İnce, ardından Kemal Kılıçdaroğlu geldi. İkilinin yan yana oturması, salonda alkışlarla karşılandı. 

Eski genel sekreter Önder Sav da erken saatlerde salona geldi.  Mustafa Sarıgül'ün görüntüsünün dev ekranlara yansıtıldığı sırada salonda alkış sesleri yükseldi. 

İNCE'YE DESTEK VERMEYECEĞİNİ SÖYLEYEN TARHAN DA KURULTAYDA

Genel Başkanlık için adı geçen ancak beklenen desteği bulamayan  isimlerden Emine Ülker Tarhan da kurultay salonunda. Tarhan, CHP Eskişehir Milletvekili Sühely Batum ile yan yana oturuyor. 

DİVAN BAŞKANI ALTAY

Chp  Grup Başkanvekili Engin Altay, divan başkanı oldu. Kısa bir konuşma ile salona teşekkür etti. 

Altay'ın konuşmasının satırbaşları:

”Hayatını CHP'ye adamış bir babanın evladı olarak, bana verdiğiniz bu kutlu görevi şerefle kabul ediyorum. Emredersiniz, teşekkür ederim... 

Roboski için ayağa kalkın, Madımak için ayağa kalkın, Soma için ayağa kalkın., Gezi için ayağa kalkın... 

Bu kurultay 17/25 Aralık operasyonlarında sürülen, görevden alın yargı ve emniyet mensupları için hesap sorma kurultayıdır...

SALON ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Partililer, sabah saatlerinden itibaren kurultayın yapılacağı salona alınmaya başladı. Kurultay salonunun önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Gazeteciler ve partililer kimlik kontrolünün ardından salona alınıyor.

SARIGÜL SLOGANLARLA GİRDİ

Mustafa Sarıgül’ün salona girişi alkış ve sloganlarla oldu Salon, “el ele, kolkola, omuz omuza” sloganlarıyla karşıladı.

KURULTAY GÜNDEMİ

8 maddeden oluşan kurultay gündemine göre açılışın ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Kurultay Başkanlık Kurulu seçiminin ardından Tüzük Komisyonu oluşturulacak. Kurultayda daha sonra genel başkan seçimine geçilecek. Tüzük değişikliğinin görüşülmesinin ardından Parti Meclisi üyeleri (60 asıl üye,15 yedek üye) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri (15 asıl üye 8 yedek üye)seçimi gerçekleştirilecek.

KURULTAY’IN TEMASINI “BİRLİK VE KARDEŞLİK KURULTAYI” OLUŞTURUYOR

18. Olağanüstü Kurultay’ın temasını “Birlik ve Kardeşlik Kurultayı” oluşturuyor.

“CHP’de demokrasi, Türkiye’de demokrasi”, “Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması” temaları da kurultayda kullanılıyor.

“CHP’de birlik Türkiye’de kardeşlik”, “Biz değil ben diyeceğiz, iktidara yürüyeceğiz”, “Parti için değil ülke için, koltuk için değil hizmet için” sloganları da kongre merkezinin dışına ve içine asıldı.

İNCE MESAJLAR

Öte yandan mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olarak kongrede genel başkanlık için yarışacak olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de afişleri de kongre merkezine asıldı. İnce’nin fotoğrafının yer aldığı afişlerde, “Tepeden tırnağa cesaret, her şey Türkiye’yi sevmekten ibaret” yazıyor.

GEZİ UNUTULMADI

3 bin 250 koltuk kapasiteli konuşmaların yapılacağı ana salonda bin 218 delegenin her birinin kendi ismine ayrılmış oturma yeri bulunuyor.

Ana Salonda yaklaşık bin 450 kişiden oluşan bir izleyici olacak.

Ana salonda konuşulan her şey aynı anda 3 katta da ekranlardan izlenebilecek.

Giriş katta bulunan ve oturma düzeni kurulmuş fuaye yaklaşık 6 bin kişilik bir kapasiteye sahip.

Alt kattaki fuaye alanına 40 metrekare bir ekran yerleştirilirken burada 6 bin kişi kurultayı ekrandan izleyebilecek.

Fuayeye Gezi hareketinde hayatını kaybedenlerin fotoğrafının yer aldığı dev bir pankart asıldı. Pankartta “Sizi unutursak kalbimiz kurusun” sözleri yer aldı.

SEÇİMLER 24 SANDIKTA, 72 KABİNDE YAPILACAK

Seçimler ana salon haricinde yan salondaki bin 500 metrekarelik büyük bir alanda 24 sandıkta, 72 kabinde yapılacak.

PM seçimleri kurultayın ikinci gün gerçekleştirilecek.

PM seçimlerinde delegeler çarşaf listede en az 47 en çok 52 kişiyi işaretleyerek tercihlerini belirleyecek.

Tüzük gereği PM oluşturulurken kadın ve gençlik kotası uygulanacak.

Öte yandan kongre merkezinin dışında Parti Meclisi’ne üye adayların afişleri de yer aldı.

900’ü aşkın basın mensubunun izleyeceği kurultayda canlı yayın araçları da kongre merkezinin girişini doldurdu. Girişte CHP’nin online üyeliğe ilişkin bilgi de veriliyor. Girişte kurulan standlarda parti çalışmalarına ilişkin konuklar bilgilendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler