CHP’de Muharrem İnce resmen Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi

CHP’de Muharrem İnce resmen Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Muharrem İnce resmen aday. CHP Grubu'nda yapılan gizli oylamada 110 milletvekili oy birliği ile CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce dedi.

09.00 – Barolar Birliği Salonunda bekleyiş devam ediyor. Biraz sonra burada yapılacak açıklamanın ardından Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’na geçilecek.

09.30 – CHP’nin adayaının açıklanmasana dakikalar kala salondaki güvenlik önlemleri de dikkatten kaçmadı. Salona girerken iki kez üst araması yapıldı.

09.39 – Kemal Kılıçdaroğlu ve üç grup başkanvekili adayımız ‘Muharrem İnce’ diye önerge verdiler. “Başka  aday var mı?” diye soruldu. Başka aday çıkmadı. Yasa gereği gizli oylama yapıldı ve oy birliğiyle Muharrem İnce grup kararı alınarak CHP’den Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi.

09.54 – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’na geldi.

09.55 – CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce salona geldi. Salona girerken Zülfi Livaneli’nin Merhaba şarkısı çalındı. Muharrem İnce salona yanında Engin Altay ile girdi. Salonda Murat Karayalçın ile Hikmet Çetin de yerlerini aldılar.

Bütün tribünlere karanfil dağıtıldı. İnce bütün salonu tribünler muharrem İnce’ye karanfil atacak.

10.00 – CHP Genel Başkanı “Adalet” şarkısıyla salona girdi. Bütün devatlileri selamladı. Kılıçdaroğlu, sağına Muharrem İnce’yi soluna Hikmet Çetin’i alarak oturdu.

10.08 – Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasına  geçildi.

10.12 – Halk oyunları gösterisi başladı.

10.20 – Adalet Yürüyüşü barkovizyondan gösterilmeye başladı. Adalet Yürüyüşü’nün gösterimi başlarken salondan bir alkış tufanı koptu.

10.21 –  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da salona geldi.

10.23  – Kılıçdaroğlu konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu’nun kürsüye gelişi sırasında İzmir Marşı çalındı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasını yaparken salonda ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları atılıyor.

10.38 – Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’yi resmen açıkladı ve kürsüye davet etti.

MUHARREM İNCE ALKIŞLARLA KÜRSÜYE ÇIKTI

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Muharrem İnce’yi anons etti. Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Muharrem İnce salondaki coşkulu kalabalığa hitap etti. “24 Haziran’da Fetret dönemi sona erecek” diyen İnce konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

"Bugün benim doğum günüm sevapları ile günahları ile 54 yılı geride bıraktım. Hayatımın bundan sonra milletine adayan ve çocuklarımızın geleceğinden başka bir şey düşünmeyen, tarafsız bir aday oalcağım"

MUHARREM İNCE'NİN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI 

"Hep söylediniz parti başkanından cumhurbşakanı olmaz bunu hep söylediniz ben de bu görüşünüze hep katıldım. 24 Haziran’da Allah'ın izni ile cumhurbaşkanı olacağım.

Sadece CHP’lilerin değil 80 milyonun herkesin cumhurbaşkanı olacağım. Onun için 15 yaşında 79 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl CHP’nin rozetini taşımış biri olarak ben tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağım”

24 Haziran’da Allah’ın izni, milletin izni ile Cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP’lilerin değil, sadece bu salonda bulunanların değil 80 milyonun herkesin Cumhurbaşkanı olacağım."

Muharrem İnce CHP rozetini çıkardı, Kılıçdaroğlu, İnce’ye Türk Bayrağı rozeti taktı.

(Erdoğan’a) Ben senden 5 ay daha kıdemliyim. Askere gitseydik, ben çavuş olurdum sen onbaşı.

Diyorsanız ki Muharrem İnce diploman var mı? O yeter mi? 8 dönemlik transkript var.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI 

25 Haziran’da sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin dağlarında çiçek açacak. Bunu Türk halkına güvenerek söylüyorum.

Demokrasimiz ağır darbeler yaşadı. Demokrasiye darbe için dar ağaçları kuruldu. Gençlerimiz bu dar ağaçlarında demokrasi uğruna can verdiler.
29 Ekim 1923’te cumhuriyeti kurduk. Bütün mazlumlara, ezilen halklara örnek olduk. 2018’deyiz, 21. yüzyıldayız.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir döneme evrildi. 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiler, 20 Temmuz sivil darbesini yaptılar. Buna karşı çıkan bir tek CHP oldu.

“İTTİFAK YAPMAMIZIN NEDENİ…”

Neden ittifak yapmak istediğimizi soruyorlar

Yüzde 10 seçim barajını kaldırmak ve darbe anayasını ortadan kaldırmak için ittifak yapmak istiyoruz.

Seçme hakkının önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Sıfır baraj ittifakı olursa, her vatandaş gönlünde yatan partiye oy verebilecek.

Bu ülkede huzur içinde yaşamak için ittifak istiyoruz. Buradan bu çağrıyı da tüm siyasi partilere yapıyoruz.

Söyledim, yeni bir yol ayrımı ile karşı karşıyayız. 21. yüzyıldayız, 20 Temmuz darbesinden sonra kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır.

Çünkü yargı bağımsızlığı yoktur. Güçler ayrılığı ilkesi yoktur. Yargı çökmüştür. Hesap verebilirlik, 80 milyondan toplanan vergilerin nereye gittiğinin hesabını siyasi iktidar vermemektedir. Medya kontrol altındadır, basın özgürlüğü tamamen bitmiştir. Bir grup medya direnmektedir, onlar da her türlü baskı altında.

25 Haziran’da Türkiye’nin bütün dağlarında çiçekler açsın diyorsak, çağrımdır herkes seçmen listesini kontrol etsin.

İkinci görev, bu ülkenin aydınlarına, demokrasiye inananlara çağrımdır. Kimse tatile gidiyim, yaylaya çıkayım dememelidir. Herkes inadına inadına sandıklara gitmelidir.

Sorunlarımız,

Türkiye bugün bir beka sorunu yaşamaktadır. 5 sorunun aşılması lazım.

Birincisi, demokrasi ve halkın iradesini ipotek altından kurtarmak zorundayız. Hiç kimse demokrasi üzerinde vesayet kurmaya kalkışmasın.

Nasıl mücadele ettiysek, mücadelemizi yine yapacağız

Kimse orduyu demokrasinin üzerinde gölge olarak kullanmasın. Türkiye , bugün bütün dünya ile kavgalıdır. Biz tüm komşularımızla ve dünyayla barışık olmak istiyoruz. Ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. Ekonomi dördüncü sorunumuz. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmıştır. Mevcut yönetim rantiye için uğraşıyor. Şunu herkesin bilmesini isterim.

Duyunu Umumiye şimdi, Londra’da kurulmuş durumda. Beşinci sorun eğitim. 16 yılda 14 kez eğitim sistemi değişti. Biz vicdanı ve fikirleri hür nesiller yetiştireceğiz. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Motorları maviliklere süreceğiz, 25 Haziran’da Allah’ın izniyle bunu yapacağız. Seçim bildirgesi için toplantı yapacağız.

Kopyacıdan siyaset adamı olmaz. İstedikleri kadar kopyalasınlar. Vicdani hür nesilleri kim yetiştirecek, öğretmen.

Bu sorunları çözmek için bir öğretmen sorunları çözmek istiyor. Çaba sarf etmek istiyor. Muharrem İnce, eski bir öğretmen. Gel buraya Muharrem İnce.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler