CHPli vekil esirlerin isimlerini verdi!

CHP'li vekil esirlerin isimlerini verdi!

Genelkurmay'ın yalanladığı, hükümetin es geçtiği olay TBMM gündeminde...

İlk olarak Suriye’de yayınlanan bir gazetede yer alan daha sonra Rusya Resmi Haber Ajansı RIA tarafından da gündeme getirilen Türk pilotlar ve MİT görevlilerinin Suriye’de esir alındığı iddiası TBMM’ye de taşındı. CHP Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar, esirlerin isimlerini açıkladı.

Baydar, TBMM’ye verdiği ve Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde, esir Türk subayları ile MİT görevlilerinin isimlerinin, Yüzbaşı Yasin K. Teğmenler Sinan T. Fuat Y. Mustafa H. Asteğmen Hasan G ile Tarık T. İbrahim M. Yusuf C. Murat Y. Harun M. olduğunu öne sürdü. Bu konuda Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına iletilen bir bilgi olup olmadığını sordu.
 
İŞTE BAYDAR’IN VERDİĞİ O SORU ÖNERGESİ
 
"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 
Aşağıda yer alan soruların Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 
 
24.12.2012 
Prof. Dr. Metin Lütfi BAYDAR 
Aydın Milletvekili 
 
Suriye Parlamentosu mensubu ve Abhazya Suriye Temsilcisi Dr. Şeref Marsan tarafından yapılan bir açıklamada 2 Türk Generali, 6 subay ve 4 de MİT görevlisinin esir durumda olduğunu ifade etmiştir. 
Bu kapsamda, 
1) Suriye’nin elinde esir Türk kamu görevlisi bulunmakta mıdır? 
2) Yüzbaşı Y. K., Teğmen S.T, Teğmen F. Y., Teğmen M. H., Asteğmen H. G., T. T., İ. M., Y. C., M.Y., H.M.’nin ÖSO’ya yardım halindeyken yakalandıkları doğru mudur?
3) Yine Suriye içerisinde ölen kamu görevlimiz bulunmakta mıdır? 
4) Bu iddialar konusunda Başbakanlığa, Dışişleri tarafından bildirilen herhangi bir bilgi bulunmakta mıdır?"
 
GENELKURMAY HABERİ YALANLAMIŞTI
 
Suriye’de yayınlanan El Vatan Gazetesi, Türk subaylarının Halep yakınında “Koerc” askeri havalimanına sızmaya çalıştıkları sırada yakalandıklarını ileri sürmüştü. Genelkurmay Başkanlığı ise bu iddiaları yalanlamış ve ‘’Söz konusu iddialar tamamen gerçek dışıdır’’ açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler