CHPli vekil Öğüt Sözcü18e konuştu

CHP'li vekil Öğüt Sözcü18'e konuştu

Çankırı ile ilgili sorunları TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'den ilginç tespitler...

Çankırı insanının yaşadığı sorunları verdiği soru önergeleriyle TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye önemli değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Öğüt "Hemşehrilerimden gelen talepleri soru önergeleriyle Meclis gündemine taşımak şahsım adına onurdur" dedi.

TBMM'de gerçekleşen görüşmede her zamanki samimi ve rahatlığıyla dikkat çeken milletvekili Öğüt'ün Çankırı gündemine ilişkin yaşadıkları ve izlenimleri satır başlarıyla şöyle:

- Soru önergelerime ait bilgiler CHP örgütünden geldiği kadar AK Parti tabanından da geliyor. 

- Gündeme taşıdığım soru önergeleriyle ilgili en sert tepkiyi Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı ve eşi gösterdi. Ankara'da gerçekleştirilen Çankırı Tanıtım Günlerinde Belediye Başkanı ile karşılaştığımda, yanında bulunan eşinin tepkileri oldukça sertti! Böylesi bir tepkiye de hayli şaşırdığımı ifade etmek isterim...

- Çankırı insanının şahsıma gösterdiği yakın ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Bu ilginin partime OY olarak dönüşmesi mümkün değil. Ben bunu çok iyi biliyorum. Ancak yine de onların taleplerine zamanım ve imkanlarım ölçüsünde yanıt vermeye çalışıyorum. Özellikle organizasyon ve düğün-nikah davetlerine yetişmekte zorlandığımı ifade edeyim. Bu konuda yaşadığım sıkıntı had safhada.

- Mart 2014'de yapılacak yerel seçimlere gidilen yolda aday adaylarımızın müracaatı sonrası teşkilatlar kendi temayül yoklamalarını yapacak. Bu yoklamadan sonra Genel Merkez'e bildirilecek isimler arasından aday tespiti yapılacak. Çankırı'da Çerkeş ve Şabanözü'nde CHP'nin iddialı olabileceğini söyleyebilirim. Merkez dahil olmak üzere birçok ilçede CHP oyları artış gösterecektir.

- Çankırı milletvekilleri Şahin ve Filiz ile gerektiğinde uyumlu çalışıyoruz. Çankırı ile ilgili her türlü çalışmada Mecliste bulunan Çankırılı vekillerle biraraya geliyoruz. Bu durumdan da ziyadesiyle mutluyum.

- İstanbul ve Ankara'da yapılan 'Çankırı Tanıtım Günleri' ile ilgili değerlendirme yapacak olursam İstanbul'daki etkinlik daha canlı ve bunun karşılığı olarak da fazlasıyla ilgili gördü. Ankara'daki programın biraz daha sönük kaldığını gözlemledim.

- Gezi Parkı eylemlerinin iktidardaki AK Parti'yi fazlasıyla rahatsız ettiğini düşünüyorum. Bu eylemler CHP'ye ne kazandırdı diye soracak olursanız, parti tabanımıza canlılık getirdi diyebilirim. Ulusal medya her zamanki gibi yaşanılanları farklı gözle anlatmanın ya da bazı gerçekleri görmemenin ve de göstermemenin peşinde.

- Çankırıspor'un içinde bulunduğu mali yetersizliklere karşın Kulüp Başkanı Sevda Karaali'nin gayreti ve ortaya koyduğu mücadeleci kişiliği takdire şayan. Gönül ister ki Çankırıspor Süper Lig'e çıkarak insanımıza farklı heyecanlar yaratsın. Umarım bu yıl PTT 1. Lig'e yükselebilme başarısını gösterir. Çankırı insanının şehrin tek takımı Çankırıspor'a sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.

- Çankırı ile ilgili yaptığımız toplantılarda hangi konu açılırsa açılsın karşımdaki hemşehrimin 'Sözcü18 yazmıştı' şeklindeki tepkisi sizin adınıza büyük bir başarı olsa gerek. Bu durum Sözcü18'in sıkı takip edildiğini ve de fazlasıyla okunduğunu gösteriyor. Çankırı için önemli bir eksikliği gerçekleştirdiğiniz haberciliğinizle gidermenin gayretinde olmanızı takdirle karşılıyorum.

CHP GRUP YÖNETİMİNE SEÇİLDİ
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 26 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirdiği seçimlerde partinin  3 Grup Başkanvekili, 9 Grup Yönetim Kurulu üyesi, 7 Grup Disiplin Kurulu üyesi ile 2 Grup Denetçisi belirlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı gerçekleşen toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de grup yönetim kurulu  üyeliğine seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler