CHPye anket şoku

CHP'ye anket şoku

Son yapılan ankete göre CHP seçimden bu yana %6 oy kaybetti.

Önder Sav ve CHP'li muhaliflerle bir araya gelen SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, CHP'nin seçimden bu yana yüzde 6 gerilediğini belirtti.

Parti içi muhalefetin talebi üzerine 26 Şubat'ta Tüzük Kurultayı'na gitmek zorunda kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyu araştırma kuruluşu SONAR'ın son anketi ile şoka uğradı. SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, "CHP yüzde 20'nin altına iniyor, son yaptığımız anketi haftaya açıklayacağım" dedi.

ANKARA'DAKİ BULUŞMA

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, olağanüstü kurultay için imza veren muhaliflerle Ankara'da eski Gaziantep Milletvekili Akif Ekinci'nin bürosunda bir araya geldi. Toplantıya SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı da katıldı ve genel bir değerlendirme yaptı. Bayrakçı, "Benim yaptığım son araştırmada CHP'nin oy oranı yüzde 20'lerde görünüyor. Ancak, yükseliş değil, düşüş eğiliminde. Diğer araştırma şirketlerinin bulguları da aynı yönde. Bu araştırmanın sonuçlarını önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşacağım" dedi. Son genel seçimlerde CHP'nin oy oranını binde birlik bir sapma ile bilen Bayrakçı'nın bu görüşleri toplantıya katılanlar tarafından da paylaşıldı. CHP'li muhaliflerin büyük bölümü, Kılıçdaroğlu'nun başarısız olduğunu, CHP'nin erime sürecine girdiğini ve bu gidişle önümüzdeki seçimlerde pek çok belediye başkanlığının kaybedileceğini söylediler.

'BORCUM VAR'

Genellikle dinlemeyi tercih ederek sessiz kalan Önder Sav da "CHP, beni 32 yaşında bakan yaptı. Benim bu partiye borcum var. Sizin talebiniz üzerine bu borcumu ödemeye ve ağabeylik yapmaya çalışıyorum. Hiçbir makam ve mevki beklentisi içinde değilim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler