Çorlu tren kazasının suçlusu 'gazeteci' çıktı!

Çorlu tren kazasının suçlusu 'gazeteci' çıktı!

Çorlu tren kazası katliamında ilgili süreci en başından itibaren takip eden gazeteciye ceza, acılı anneye de dava...

Çorlu tren katliamını araştıran gazeteciye tazminat cezası verildi, acılı anneye dava açıldı.

Odatv'den Hüreyra Oflaz'ın haberine göre; Çorlu tren katliamı davasının savcısı Galip Yılmaz Özkurşun, katliamla ilgili süreci en başından itibaren takip eden ve katliamda yaşanan ihmalleri ve soruşturmadaki skandalları ortaya çıkaran gazeteci Mustafa Hoş hakkında “Yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almak” suçlamasıyla 110.000 TL’lik tazminat davası açmıştı. 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel de kendisine ve Çorlu aileleri avukatlarına dava açıldığını şu sözlerle belirtti:

“Çorlu Tren Katliamı yüzünden Mustafa Hoş ceza alıyor. Ben sanık olarak Salı günü yargı önüne çıkıyorum. Avukatlarımız hakkında açılmış davalar var. 25 kişinin katilleri ise işinde gücünde. Bu işe bir yanlışlık var!? Bu adalette bir sapma var!”

“ASIL SORUMLULAR YARGILANMIYOR”

Hoş, Mahkeme kararıyla 40 bin TL’ye mahkûm edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Bilirkişi raporuna rağmen sorumluların yargılanmadığının altını çizen Hoş şu ifadelere yer verdi:

“Çorlu treninde 7’si çocuk 25 insan ihmallerden öldü. Belge ve delillerle ihmalleri ortaya çıkardım. Son bilirkişi “TCDD Kusurludur” dedi. Asıl sorumlular halen yargılanmıyor. Ama bugün ben mahkûm oldum. Savcısı Galip Yılmaz Özkurşun’un açtığı davada 40.000 TL tazminata karar verildi”

“DAVALARLA YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Hoş devamında şu ifadelere yer verdi:

-Mahkeme tanıklarımın dinlenmesini bile kabul etmeden ikinci duruşmada alel acele karar açıkladı. Dava açıldığında şunları söylemiştim…

-Hakkımda açılan ve halen devam eden dava sayısı 9. Yargıtay’da 3 dosya bekliyor… Ayrıca savcılık soruşturma aşamasında olan 3 tane dosya var. Tamamı gazetecilik yaptığım için.

-Davalarla yıldırmaya, korkutmaya vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi tazminatlarla açlığa mahkûm etmek istiyorlar. Benim param pulum, düzenli bir gelir elde ettiğim bir işim bile yok. Her şeye rağmen ne korkarım ne vazgeçerim. Ben gazeteciyim.

-Son olarak şunu da ekleyeyim. Savcı Galip Özkurşun Çorlu Tren Ailelerini davanın seyrini kullanarak (ki bu suçtur) bana karşı kışkırtmaya çalıştı. Onlar aracılığıyla tehdit etti. Tanık dinleme kabul edilseydi aileler mahkemede bunları anlatacaktı.

SAVCIYA TEPKİ, HOŞ’A DESTEK

Acılı aileler, Savcı Galip Özkurşun’un Gazeteci Mustafa Hoş’a 40 bin TL tazminat cezası verilmesine tepki gösterdi. Hoş’a verilen tazminat cezasını CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, gazeteci Enver Aysever, tiyatrocu Şevket Çoruh ve Opera Sanatçısı Güvenç Dağüstün ile birlikte ödeyeceğini açıkladı.

“GERÇEK SORUMLULARLA UĞRAŞIN”

Tren faciasında 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel ve eski eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel, “Çorlu tren katliamı Mustafa Hoş’un ihmalleri yüzünden olmadı! Gerçek sorumlularla uğraşın” ifadelerine yer verdi.

“YAZIKLAR OLSUN BÖYLE ADALETE”

Tren faciasında annesi Rubize Kartal, babası Gani Kartal’ı kaybeden İsmail Kartal, “Asıl sorumlu ve kusurlular yargılanmıyor olayı aydınlatan ve biz ailelere destek olan Mustafa Hoş cezaya çarptırılmış bile yazıklar olsun böyle adalete” dedi.

“GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN MESLEĞİNİ YAPTI”

Tren faciasında hayatını kaybeden Hakan Sel’in ağabeyi Fatih Sel, “Mustafa abi tanıdığım en yürekli ve en iyi kalpli insanlardan biridir. En kötü günlerimizde yanımızda oldu ve gerçekleri ortaya çıkarmak için mesleğini yani gazetecilik yaptı. Eğer O’nu çevrenizde tek değeri para olan gazetecilerden sanıyorsanız yanılıyorsunuz. O insana değer verir” ifadelerine yer verdi.

“KATİLLER ÖDÜLLENDİRİLİR”

Tren faciasında 14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin’i, kız kardeşleri Emel Duman ve Derya Kurtuluş’u ve 5 aylık yeğeni Beren Kurtuluş’u kaybeden Zeliha Bilgin, “Bu ülkede araştıranlar yargılanır, katiller ödüllendirilir” diyerek tepki gösterdi.

“ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİNİZ”

Tren faciasında kızı Sena Köse’yi kaybeden Aysun Köse, “Ne yapmış Mustafa Hoş, Cana mı kastetmiş, yalan mı uydurmuş, gerçekler nasılda dokunuyor. Doğru insanları incitiyorsunuz. Bu ülkeye ne hale getirdiniz” dedi. Baba Gürkan Köse ise “Gerçekleri onlar saklarken ortaya çıkarmak ve sonuç cezalandırmak! Bunun adı Adalet olamaz” dedi.

“GÜCÜNÜZÜ SUÇLULAR ÜZERİNE SINAYIN”

Çorlu ailelerinin avukatlarından Sevgi Eren de Adalet Bakanlığı’na çağrı yaparak, “Mustafa Hoş gazetecidir. Sorumluları yargılanmaktan kaçanlar hesap soranları ve gerçekleri yazanları yargılıyor. Gücünüzü gerçek suçlular üzerine sınayın” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler