Çukurcada çatışma: 1 şehit

Çukurca'da çatışma: 1 şehit

Hakkari Valisi Alimoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre PKK ile girişilen çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde sınıra sıfır noktasındaki Karataş Karakoluna sızmaya çalışan PKK'lılar ile çatışma çıktı. Çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, dün akşam saatlerinde Irak topraklarından Çukurca İlçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığını söyledi. Vali Alimoğlu, açılan ateşle 1 askerin ağır yaralandığını ancak kurtarılamayarak şehit olduğunu söyledi.
 
Kar yağışı ve sisin etkili olduğu bölgede konuşlu bulunan güvenlik güçleri PKK’lı olduğu değerlendirilen grubun bulunduğu bölgeye yoğun top atışı yaptı. Akşam saatlerinde başlayan top atışları ve silah sesleri bir süre devam etti. Bölgede arama-tarama operasyonu sürdürülüyor.
 
ÇATIŞMADA 12 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
 
Öte yandan gece yapılan çatışma sonrası abah yapılan arazi arama-tarama faaliyetlerinde 12 teröristin cesedine ulaşıldı. Çok sayıda yaralı teröristin de kızaklarla Zap Suyu geçirilerek kaçırıldığı değerlendiriliyor. Bölge operasyonlar devam ediyor. Teröristlerin Kuzey Irak'a kaçtıkları ve Zap Kampı'ndan geldiklerini belirtiliyor.
 
ASKERLER  ZEHİRLENDİ
 
Van’ın Başkale ilçesinde bilinmeyen bir sebepten dolayı zehirlenen 3 askerden biri hayatını kaybederken, durumu ağır olan 2 asker il merkezine sevk edildi.
 
Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Albayrak Jandarma Karakolu'nda görevli G.K., E.Ç. ve F.E. isimli askerler, bilinmeyen bir nedenle zehirlendi.
 
Zehirlenen askerlerden F.E., kaldırıldığı Başkale Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Diğer 2 asker ise askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler