Darbe girişimi ‘Uyanış’ filmiyle beyazperdeye aktarılacak: Sadece fragmanın bütçesi 1.5 milyon lira

Darbe girişimi ‘Uyanış’ filmiyle beyazperdeye aktarılacak: Sadece fragmanın bütçesi 1.5 milyon lira

Hükümet, darbe girişiminin ardından çeşitli kısa filmler ile başta yabancı diplomat, gazeteci ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere dış kamuoyuna yönelik çalışma başlatmıştı.

Bu kapsamda darbe girişimini anlatan uzun metrajlı bir filmin de yapılması kararlaştırılmış, uluslararası bir yapım şirketiyle anlaşmanın yanı sıra Hollywood yıldızlarının da yer aldığı bir yapımın hayata geçirilebileceği gündeme gelmişti.

15 TEMMUZ VE TÜRKİYE'NİN YAKIN TARİHİ ANLATILACAK 
Bu kapsamda darbe girişimi Türkiye’nin yakın tarihinin anlatılacağı ‘Uyanış’ filminin yapılması kararlaştırıldı.

15 Temmuz’un yanı sıra, dönemin başbakanı Adnan Menderes’in idam edilmesi, 8’inci cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatı da beyazperdeye aktarılacak.

YALNIZCA FRAGANI İÇİN 1.5 MİLYON LİRA BÜTÇE 
Filmin yalnızca fragman çekimleri için 1.5 milyon lira bütçe ayrıldı. Filmin tamamı için ne kadar bütçe ayrıldığı ve ne zaman vizyona gireceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

ERDOĞAN'I MUHAMMED ERBEK,
EŞİNİ PERİHAN SAVAŞ CANLANDIRACAK 
Yönetmenlik koltuğunda ‘Reis’ filminin de yapımcısı olan Ali Avcı’nın oturacağı filmin sloganı ise ‘Ezanların susturulduğu darbelerden, darbelerin susturulduğu ezanlara’ olacak.

Filmde Erdoğan’ı Muhammed Erbek, Emine Erdoğan’ı Perihan Savaş, Özal’ı Adem Göçmen, Menderes’i ise Murat Cumaoğlu canlandıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler