Denizli'de katliam gibi kaza! TIR otobüse çarptı: 6 ölü, 43 yaralı

Denizli'de katliam gibi kaza! TIR otobüse çarptı: 6 ölü, 43 yaralı

Denizli’de kontrolden çıkan TIR'ın, bariyerleri yıkıp karşı şeride geçerek seyir halindeki yolcu otobüsüne çarpması sonucu 6 kişi öldü, 43 kişi yaralandı.

DENİZLİ'nin Honaz ilçesine bağlı Dereçiftlik Mahallesi’nde, sabah 05:00 sıralarında; Afyon’dan Denizli yönüne seyir halinde olan karayollarına ait kum yüklü 06 CJE 049 plakalı TIR, sürücüsünün kontrolünden çıktı.

YOLCU OTOBÜSÜNE ÇARPTI!

Hakimiyeti sağlanamayan TIR, bariyerleri kırıp, Afyon istikametinde seyir halinde olan ve bir düğüne gidecek yolcular tarafından kiralandığı öğrenilen 48 E 4505 plakalı yolcu otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs ile TIR şarampole devrildi.

denizli-kaza-resim-02.jpg

Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve trafik ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırırken, sıkışan yaralıları ise itfaiye ekipleri kurtardı.

6 ÖLÜ, 43 YARALI

Yapılan ilk incelemelerde otobüste 6 kişinin öldüğü ve TIR şoförü ile birlikte 43 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDA POLİS DE VAR

Otobüsün İzmir’den Kayseri’ye düğüne gidenleri taşıdığı, yaşamını yitirenlerin arasında polis memurunun da olduğu öğrenildi.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, kaza yerinde incelemelerde bulundu.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapatılan kara yolu, çalışmaların ardından yeniden trafiğe açıldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve iki Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini duyurdu.

OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Kazada hayatını kaybeden Ümran Yıldız, polis memuru Birol Küçük, Engin Güler, Bahar Şahar, Emel Özcan ve Derya Can’ın Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morgundaki işlemleri tamamlandı. Cenazeler ailelerine teslim edildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Kazada hafif yaralanan kamyon sürücüsü B.A, taburcu edilmesinin ardından jandarma tarafından gözaltına alındı.

Sürücünün ifadesinde, kazadan dolayı üzüntülü olduğunu belirterek, "Normal yolumda ilerlediğim sırada birden direksiyon kilitlendi. Kamyonun hakimiyetini kaybettim. Her şey benim kontrolümün dışında yaşandı. Otobüse arkasından çarptıktan sonra kamyon da yan devrildi. Sonrasını hatırlamıyorum." dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler