Devletin zirvesi şehitleri uğurluyor

Devletin zirvesi şehitleri uğurluyor

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki helikopter kazasında şehit olan 12 asker için Mamak'taki 4'üncü Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenleniyor...

Türkiye, Afganistan’ın Başkenti Kabil’de helikopter kazasında şehit olan askerleri son yolculuğuna uğurluyor.

12 asker için Ankara’daki ilk tören, Mamak'taki 4'üncü Kolordu Komutanlığı'nda yapıldı. Törende Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra devletin zirvesi de yer aldı. Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kuvvet Komutanları, CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan ve bazı siyasi parti liderleri, subay ve ast subaylar hazır bulundu. Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tören alanına gelmesiyle başladı. Cumhurbaşkanı Gül, yerini almadan önce şehit ailelerine taziye dileklerini iletti, bir şehit çocuğunu da yakın ilgi gösterdi. Törene katılanların, protokol de dahil olmak üzere yakalarında 12 askerin fotoğrafının yer aldığı görüldü.
 
12 şehidin naaşları ise tören alanına, silah arkadaşlarının omuzlarında getirildi. Askerlerin Türk bayrağına sarılı tabutları yan yana duran katafalkların üzerine kondu. Her bir katafalkın önünde, şehit askerlerin fotoğrafını taşıyan bir de silah arkadaşı bekledi.
 
-“UĞRUNDA CAN VERDİĞİNİZ BAYRAĞIN GÖLGESİNDE HUZURLA UYUYUN”-
 
Ardından 12 asker için saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada bazı şehit yakınlarının ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Bir şehit yakını da saygı duruşu esnasında fenalaştı. Fenalaşan şehit yakınına tören alanında bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Tören sırasında görevli askerler de, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.
 
Tören, şehit olan 12 askerin biyografileri okunmasıyla devam etti. Ardından Tuğgeneral Mehmet Karadayı bir konuşma yaparak, “Vatan uğruna canımızı vereceğimize yemin etmiştik. Şimdi uğrunda can verdiğiniz, uğrunda and içtiğimiz bayrağın gölgesinde huzurla uyuyun” dedi.
 
-ŞEHİT ÇOCUKLARI BABALARINA KOŞTU-
 
Daha sonra 12 şehit asker için dualar okundu. Duaların okunmasının ardından ise şehit çocukları, babalarının katafalkların üzerinde bulunan tabutlarına doğru koştu. Bu görüntüler, tören alanında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Çocuklar babaların tabutlarına gözyaşları içinde sarıldı. Çocukların ardından, şehit yakınları da veda etmek üzere naaşların yanına geldi.
 
Ardından 12 askerin naşı, tören alanındaki katafalklardan alınarak, cenaze araçlarına kondu. Afganistan’da şehit olan 12 askerin naşı, tören kıtası önünden geçerken, şehit yakınları gözyaşları içinde askerlerini uğurladı.
 
Afganistan’daki helikopter kazasında şehit olan askerlerden, Binbaşı Mithat Çolak, Yüzbaşı İlker Aydın, Yüzbaşı Adil Erdoğan, Üsteğmen Tahsin Barutçu ve Başçavuş Salih Helvacı’nın naaşları Kocatepe Camii’ne götürüldü. Burada yapılacak törenin ardından 5 şehidin naşı Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedilecek. Diğer 7 şehit ise son yolculuklarına uğurlanmak üzere, Etimesgut’taki Askeri Havalimanı’na götürülerek, memleketlerinde gönderilecek.
 
Şehit Binbaşı Serkan Doğan Tekirdağ Muratlı’da, Şehit Binbaşı İsmail Cem Yakınlar Konya Akşehir Garnizon Şehitliğine, Şehit Binbaşı Şükrü Bağdatlı Fatsa’nın Bolaman beldesinde, Şehit Üsteğmen Okan Melikoğlu Ordu’nun Boztepe’de, Astsubay Mehmet Akbaş Isparta Garnizon Şehitliğine, Şehit Uzman Çavuş Önay Vurucu Erzurum Kars Kapı Şehitliğine, Şehit Üst Teğmen Murat Yıldız İzmir Kadife Kale Şehitliğine defnedilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler