Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi vurularak öldürüldü

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi vurularak öldürüldü

Diyarbakır BARO Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Çıkan çatışmada gazeteciler ve polislerin yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. İnceleme yapan heyetin ve onları koruyan polislerin çapraz ateş altında kaldıkları görüldü. İHA'ya göre Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi çatışmada hayatını kaybederken, 1 polis şehit oldu. 3 polis de yaralandı.

DHA MUHABİRİ: SAKALLI BİR KİŞİ...
DHA muhabiri Felat Bozarslan; "Sakallı bir kişi Tahir Elçi'ye doğru koştu, bir el ateş etti ve kaçmaya başladı. Çatışma sonra başladı" dedi.

tahir-elci-diyarbakir-resim-11.jpg

tahir-elci-28-kasim-2015-diyarbakir-resim-11.jpg

tahir-001.jpg

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN AÇIKLAMA
Diyarbakır Barosu Elçi'nin ölüm haberini Twitter hesabından "Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi suikast sonucu öldürülmüştür" ifadeleriyle duyurdu.

baro-tahir-elci-resim-11.jpg

SALDIRI KAMERADA

TAHİR ELÇİ KİMDİR?
Diyarbakır Barosu Başkanı olarak görev yapan Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyordu. 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu’nda yönetici olarak görev yapan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanlığı yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. Elçi iki çocuk babasıydı.

ŞEHİT POLİS SAYISI 2'YE YÜSELDİ
Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırıda öldürülmesinden önceki silahlı saldırıya uğrayan polislerden şehit olanların sayısı 2'ye yükseldi. Saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın ardından ağır yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören polis memuru Cengiz Erdur da yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Diğer polis memurunun tedavisine ise hastanede devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler