Diyarbakır’da arazi savaşı: 9 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Diyarbakır’da arazi savaşı: 9 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan ve silahların da kullanıldığı kavgada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi Serçeler (Şidada) Köyünde Taş ve Alyamaç aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı çatışmada ilk belirlemelere göre en az 9 ölü olduğu ve çok sayıda yaralıların olduğu bilgisi alındı.

Yerel haber sitesi www.bismilhaber.com'da yer alan bilgilere göre;Olay yerine Bismil ve Diyarbakır’dan çok sayıda jandarma, çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölge tamamen güvenlik çemberine alındı.

BÖLGEDEKİ DEVASA TARLA YANGINI SÖNDÜRÜLEMİYOR!

Bismil İlçesi Serçeler Köyünde çıkan silahlı kavga öncesinde tarlaların ateşe verildiği öğrenildi. Devasa yangın söndürülemiyor!

Kavganın arazi meselesi nedeniyle çıktığı öğrenilirken, kavga öncesinde köyde buğday ekili olduğu düşünülen devasa bir tarlanın ateşe verildiği öğrenildi. Tarla yangınının devasa boyutlara ulaştığı ve itfaiye ekiplerinin müdahale edemedikleri öğrenildi.

DİYARBAKIR VALİSİ ALİ İHSAN SU'DAN AÇIKLAMA

Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı köyde, yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, arazi anlaşmazlığı kavgasının iki aile arasında çıktığını belirterek, "200 dönümlük bir arazi nedeniyle iki aile arasında çıkan kavgada maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 vatandaşımız da yaralandı. Yaralı vatandaşlarımız bölgeye gönderilen sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı. Jandarma ekiplerimiz bölgede gerekli önlemleri aldı." dedi.

diyarbakir-bismil-9-olu-resim-05.jpg

ÖLÜ SAYISI 9'A ÇIKTI

Çoğu kişinin vücuduna keleş mermisi isabet etmiş. Vücuda giren mermi dışarı çıkmamış. Bismil Devlet Hastanesi'nde Orhan Taş cenazesi var. Diyarbakır sevk edilen Mehmet Can Taş yaşamını yitirdi. İsmi öğrenilmeyen bir kişi daha Diyarbakır’a kaldırıldı. O da yaşamını yitirdi.

Alyamaç ailesinde de çok sayıda ölü var.

Bismil Devlet Hastanesi doktorları "Mermi vücuttan çıkmadığı için kanama daha hızlı oluyor" dedi.

JANDARMA BİSMİL DEVLET HASTANESİ'NDE

Jandarma, Bismil Devlet hastanesinde 6 cenaze torbası istedi. Silvan Devlet Hastanesi'nde yaralılar var. Ölü sayısı artabilir.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Güvenlik güçleri köyde önlem alırken, jandarma helikopteri de havadan destek verdi. Yaralıların kaldırıldığı hastanelerde de polis, geniş önlemi aldı.

diyarbakir-bismil-yangin-resim-05.jpeg

İtfaiye ekipleri buğday yangınına müdahale ediyor. Yangın kısmen kontrol altına alındı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Kavgada, Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti.

Olayda yaralanan M. Alyamaç ve A. Alyamaç adlı vatandaşlar hastaneye sevk edildi ve tedavileri devam ediyor. Olaya karıştığı düşünülen bir aracın ve içindekilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Kullanılan silahlar ele geçirildi ve güvenlik güçleri tarafından kara ve hava güvenliği için geniş çaplı önlemler alındı.

ihbar-hatti-sozcu-18-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler