Doruk Otel bir kez daha ihalede!

Doruk Otel bir kez daha ihalede!

Daha önce 2 kez ihaleye çıkartılan Ilgaz - Doruk Otel üçüncü kez ihaleye çıkartıldı.

Çankırı İl Özel İdaresi'nin mülkiyeti olan Ilgaz - Doruk Otel yeniden ihaleye çıkartıldı.

Daha önce iki kez ihaleye çıkartılan ancak ilki idare tarafından iptal edilen, ikincisinde de taliplisi çıkmayan Ilgaz - Doruk Otel üçüncü kez ihaleye çıkartıldı. Yeni ihale 13 Eylül 2012 Perşembe günü saat 11.00'de Çankırı İl Özel İdare encümen salonunda gerçekleştirilecek.

ŞARTNAMEDE İKİ MADDEDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Sözcü18 Haber Merkezi 3'üncü ihale ile ilgili olarak hazırlanan şartnamede önemli değişiklikler yapıldığı bilgisine ulaştı.

Daha önceki iki şartnamede "İhaleyi alacak şirket; üç yıl içerisinde 3 milyon 600 bin tl'lik yatırım yapacaktır" şeklinde yer alan madde yeni şartnamede "2 yıl içerisinde 1 milyon 600 bin tl'lik yatırım şartı aranmaktadır" şeklinde değiştirildi. Buna göre yeni yatırımcının bölgeye yapacağı yatırım tutarında yaklaşık yüzde 60 oranında bir indirime gidildi.

Yeni hazırlanan şartnamede bir başka değişiklik de; "İhaleyi alan yüklenici mevcut otel ile ilgili olarak idareye yılda 120 bin tl kira ücreti öder" taahhüdü "Yüklenici idareye yıllık olarak 90 bin tl öder" şekline dönüştürülerek yıllık kira ücretinde yaklaşık yüzde 25 dolayında indirime gidildi.

MEVCUT İŞLETMECİ İHALEYE GİRMİYOR

Öte yandan halen Doruk Otel'i işleten mevcut işletmecinin de yeni ihaleye girmeyeceği öğrenildi. Vali Vahdettin Özcan ile görüşen otel işletmecisinin "Biraz dinlenmek istiyorum. O yüzden bu işlere ara verme düşüncesindeyim." dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler