Dubai Dil Okulları

Dubai Dil Okulları

Bağımsız bir şehir devleti gibi olan Dubai, Basra Körfezi’nin güneydoğu kıyısında yer almaktadır. 2020 yılında nüfusu 3 milyonu aşan şehir, Orta Doğunun ticaret, kültür ve turizm merkezidir.

DUBAİ, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten biridir. Dubai, güneyde Abu Dabi, kuzeydoğuda Sharjah ve güneydoğuda Umman Sultanlığı ile sınır komşusudur. Özellikle turizm ve ticaret alanında hızla gelişen ülkenin en modern ve ilerici emirliğidir. Dubai Emirliği’nin ana şehri de yine aynı isimle Dubai’dir. Bağımsız bir şehir devleti gibi olan Dubai, Basra Körfezi’nin güneydoğu kıyısında yer almaktadır. 2020 yılında nüfusu 3 milyonu aşan şehir, Orta Doğunun ticaret, kültür ve turizm merkezidir.

Bir balıkçı köyü olarak 1833’te kurulan Dubai, 1970’lerde bugünün çöl metropolüne dönüşmeye başladı. 50 yıl önce kum, Arap Çölü’nün kenarında yer alan bu emirliğin hükümdarıydı. Günümüzde kum, lüks fütüristik gökdelenler ve kıyı şeridine dağılmış villalar tarafından tahtından indirildi. Şehir; gökdelenleri ve yüksek binaları, özellikle de dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa ile sembolik hale geldi. Dubai’nin geçmişte çoğunlukla çöl olduğuna inanmak zor. Bugün, dünyanın en büyük alışveriş merkezine, en yüksek binasına, en büyük dans çeşmesine ve en yüksek puan alan oteline sahip bir metropol!

DUBAİ'DE DİL OKULUNA GİTMEK

Hem İngilizce öğrenmek hem de çalışıp masraflarını çıkarmak istiyorsan senin için en uygun program Dubai’de. Dubai dil okulları hakkında detaylı bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Dubai'de dil eğitimi alabileceğiniz dil okullarından olan EP Dubai ve ES Dubai dil okullarının şu ana kadar vize başarı oranı yüzde 100'dür.

DUBAİ DİL OKULU VİZESİ

Dubai vize konusunda Türk vatandaşlarına yeterince esnek davranmakta ve yeni düzenlemeler ile 24 hafta ve daha uzun dil eğitimine başvuran öğrenciler 1 seneye kadar eğitim vizesi alabilmekte ve çalışabilmektedirler. Vize sürecinde öğrencinin bir şey yapmasına gerek yoktur. Tüm işlemler okul tarafından yapılmaktadır.

ES DUBAİ DİL OKULU

ES Dubai dil okulu Yeni Dubai’nin kalbi olan, Jumeirah Lake Towers (JLT)’ta bulunmaktadır. JLT rahat ulaşımlı bir yerdedir ve büyük bir yemek seçimi, perakende ve eğlence seçenekleri sunup, toplu ulaşımı harikadır (iki tane metro istasyonu vardır) ve Dubai Marina Alışveriş Merkezi'nden ve plajdan sadece birkaç dakika mesafededir.

Okul konumu güvenli çevresi, yerli spor alanları ve aktiviteleri ve ücretsiz dolmuş ulaşımı ile uluslararası öğrenciler için ideal bir ortam sunar.

EP DUBAİ DİL OKULU

English Path, İngiltere’deki en prestijli yüksek öğretim kolejlerinden biri olan Global Education Group'un bir parçasıdır. Dubai, İngiltere ve Malta’da kampüsleri bulunmaktadır. Dubai’deki kampüs, toplu taşımaya 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Kampüste geniş ve ferah sınıflar, özel çalışma alanları, ortak öğrenci alanları, bilgisayar laboratuvarları ve kütüphane yer almaktadır. Ayrıca üniversite kampüsünde dil eğitimi olanağı (İngiltere merkezli GBS ile EP aynı kampüsü paylaşmakta).

Okulun Konumu: Palm Jumeirah ve Dubai Marina Alışveriş Merkezi'ne 15 dakika; Burj Khalifa'ya 20 dakika uzaklıkta yer almaktadır.

Konaklama: Aile Yanı, Paylaşımlı Ev ve Öğrenci Rezidans konaklama seçenekleri mevcuttur.

Donanım: Rahat ve Donamlı Sınıflar, Çalışma Alanları, Öğrenci Kütüphanesi, Bilgi Teknolojileri Laboratuvarı, Öğrenci İşleri Ofisi, Residence ve okul arasında sürekli sefer yapan ücretsiz servis hizmeti vardır.

Sunulan programlar: Genel İngilizce, Yarı-Yoğun İngilizce, Yoğun İngilizce, Bire-Bir İngilizce, İş İngilizcesi, Finans İngilizcesi, Cambridge Sınav Hazırlık, IELTS Sınav Hazırlık, Hazırlık Programları.

DUBAİ YASAL ÇALIŞMA HAKKI

Ep Dubai ve Es Dubai’nin vereceği vize ile gelen öğrencilerin part-time olarak çalışma hakkı vardır.

En az 12 hafta ve üstü kayıt olan öğrenciler öğrenci vizesi ile Dubai’ye gelir ve yeterli ingilizceye sahip olduklarında iş bulabilir ve çalışabilirler. ES Dubai okulunda iş bulma konusunda full time olarak biri çalışmaktadır ve öğrencilerin cv'lerini toplayıp onlara uygun iş bulma konusunda yardımcı olmaktadır.

Yurtdışından gelen öğrencinin ülkeye adaptasyonu ve dinleme, anlama ve konuşma becerisini açması ortalama 3 veya 4 haftayı bulmaktadır. Intermediate ve üstü seviyede öğrencilerin iş bulma süreci daha hızlı olacaktır.

İntermediate altı öğrencilerin iş bulması biraz daha uzun bir zaman almaktadır. Bulunacak part-time işlerde öğrencinin kazanacağı ücret işe, iş yerine ve öğrencinin ingilizce yeteneğine ve karakterine bağlı olarak değişmektedir. Sosyal ve girişken bir kişiliğe sahip öğrenciler çok daha hızlı iş bulabilmektedir. Dubai'de güler yüzlü ve uyumlu olmak çok önemlidir ve iş bulma konusunda süreci hızlandırır. Part-time işlerde ortalama 6$-8$ arası kazanabilirler. Kimi işyerleri konaklama + yeme içme + 1000aed-2500aed net maaş önermektedir. Dubai'de iş konusunda birçok şey müzakereye açıktır. Konuşup daha fazlasını elde etmek mümkündür. Çalışmak isteyen öğrenciler gelmeden önce ingilizce test olup ingilizce cv'lerini hazırlamalıdırlar ki buraya gelip bununla vakit kaybetmemeliler.

DUBAİ'YE NASIL GİDERİM?

Her şey iyi hoş. Peki bu programa nasıl katılabilirsiniz?

Lemon Academy Yurtdışı Eğitim burada devreye giriyor. Yurt dışında 750'den fazla dil okulu ve üniversitenin resmi Türkiye temsilcisi olan Lemon Academy Yurtdışı Eğitim danışmanlık işini ücretsiz yapıyor. Size uygun ülke, program ve okulu belirledikten sonra vizeniz de dahil olmak üzere bütün işlemlerinizi tamamlıyor.

Lemon Academy ile eğitim alabileceğiniz başlıca ülkeler İngiltere, Amerika, Kanada, İrlanda, Avustralya, Dubai ve Malta.

Yurt dışında eğitim hayat değiştiren bir deneyim sloganıyla yola çıkan Lemon Academy ile hayallerini gerçekleştiren sıradaki öğrenci neden siz olmayasınız?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler