'Eldivenin kirli' diyerek sağlık çalışanını darp ettiler

'Eldivenin kirli' diyerek sağlık çalışanını darp ettiler

İstanbul'da Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanı Sidar Erdal, eldiveninin kirli olduğu iddiasıyla hasta ve yakını tarafından darp edildi.

SAĞLIK çalışanlarına şiddet devam ediyor. Şiddetin bu seferki adresi İstanbul oldu.

Olay, dün akşam saatlerinde Şişli'deki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre hastanede görevli sağlık çalışanı Sidar Erdal, hastaneye gelen Bager D.K’ya, iğne yapacağı sırada eldiveninin kirli olduğunu iddia eden hasta Bager D.K ve yakını Veysel O.B. arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine hasta ve yakını, Sidar Erdal’ı darp etti. Aldığı darbeler sonucu Erdal’ın sol gözü morarırken yüzünde ise çizikler oluştu.

İhbar üzerine hastaneye gelen polis ekipleri, hasta Bager D.K. ile hasta yakını Veysel O.B.’yi gözaltına aldı.

HASTANE ÖNÜNDE SALDIRI KINANDI

Olayın ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi hastane önünde açıklama yaparak sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı.

Açıklamada şöyle denildi:

-Bugün yine maalesef ki bizi derinden üzen, artık yeter demekten bıktığımız, her gün bir hastaneden gelen şiddet haberlerine bir yenisini sizlerle paylaşmak için burada toplanmış bulunuyoruz.

-Önünde bulunduğumuz bu devasa, dışından oldukça gösterişli hastanemizin acilinde dün akşam acil nöbetinde bir hemşire arkadaşımız hasta yakını tarafından fiziksel şiddete maruz kaldı.

-Saldırgan sağlık emekçisi arkadaşımızın eldiveninin kirli olduğu gerekçesiyle önce sözel şiddet uygulamıştır.

-Lateks malzemesi oksijene maruz kaldığında oksidasyon meydana gelir ve bu da renk değişimine sebep olabilir.

-Bunun nedeni, lateksin parçalanabilen ve eldivenin zamanla sararmasına neden olabilen proteinler içeren doğal bir malzeme olmasıdır. Eldivenin temiz olduğunun izahına ve değiştirilmesine rağmen saldırgan fiziksel şiddet uygulayarak arkadaşımızı kötü şekilde darp etmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler