Eminağaoğlu'ndan Erdoğan'a 'B planı, C planı' cevabı

Eminağaoğlu'ndan Erdoğan'a 'B planı, C planı' cevabı

Eminağaoğlu, "Cumhurbaşkanının, HSYK üzerinde, ister yürütmenin ister devletin başı olarak Anayasa gereği herhangi bir yetki ve görevi söz konusu değildir." dedi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HSYK seçimlerine yönelik "Herhalde hükümetin de devletin başı olarak şahsımın da bu tabloya göre bir B plânı, C plânı olacaktır." şeklindeki açıklamasına yaptığı yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanının, kalan diğer seçim sonuçlarından önce, kendisine tanınan kontenjan dâhilindeki 4 üye seçimini yapması gerektiğini vurgulayan Eminağaoğlu, ortaya çıkacak sonuçlara göre cumhurbaşkanının dört kişiyi sübjektif biçimde seçtiği yolundaki şaibe ve tartışmalara nokta koyması gerektiğini belirtti. 

Eminağaoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: "HSYK'ya beş ayrı kaynaktan seçim yapılması karşısında, bunlar içinde yer alan Cumhurbaşkanı, ısrarla diğer seçim sonuçlarını görerek tercihini yapma iradesini ortaya koymuştur ki, bu da seçilecek kişileri ve HSYK'yı şaibe altında bırakmaktadır. 

Bunun ötesinde bir Cumhurbaşkanının, HSYK üzerinde, ister yürütmenin ister devletin başı olarak Anayasa gereği herhangi bir yetki ve görevi söz konusu değildir. 

Sarf ettiği B ve C planı olacağı yolundaki sözleri, güdümlü yargı yaratma isteğinin açıkça dışa vurumudur ve asla kabul edilemez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler